Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Welke externe hard disks worden geaccepteerd door JVC Everio GS TD1 3D camcorder?


3 augustus, 2014, Categorie:

Ik heb met wat moeite nog een JVC full HD 3D camcorder kunnen vinden. Ik krijg hem over een paar dagen. De enige 3D camcorder met 5x zoom bij full HD 3D opnames. Hij is van eind 2011 en kostte toen over de 1000 Euro.

De normale export van beelden ter montage kan alleen in AVCHD wat een halvering van de beeldkwaliteit betekent. Ik wil graag Full HD 3D behouden en het toch niet alleen in de camera of op SDHC moeten bewaren.

Op SDHC kaart bewaren zou ik wel willen als full HD 3D afspeelbaar zou zijn op mijn LG 55UB850 ultra HD TV of via mijn Panasonic Blu-ray recorder DMR BCT820.  Laatstgenoemde kan alleen AVCHD  3D binnenhalen via USB of  kaartslot, van de nieuwe TV weet ik het niet maar ik vrees dat die ook geen MPEG 4  3D vanaf een geheugenkaart kan lezen.

Mijn JVC Everio GS TD1 3D camcorder kan wel MPEG 4 (full HD 3D) naar een externe HDD kopieëren maar dat zou dan een LaCie externe HDD moeten zijn. Die zijn nogal duur. Heeft iemand wel eens een Seagate Desktop externe schijf aangesloten op eeen JVC Everio van wat voor soort dan ook??? (Er zullen weinig mensen met een JVC Everio 3D camcorder zijn. De Everio GS TD1 verdween begin 2012 al weer van de markt. Waarom weet ik niet ,de reviews zijn zeer lovend.

Dus ik heb eigenlijk 3 vragen:

1.  Welke harde schijf  (met eigen voeding dan natuurlijk) behalve de aanbevolen  dure LaCie werkt met de JVC Everio series?

2. een moeilijkere vraag: Kan een LG 55UB850V UHD TV soms wel zo’n SDHC/SDXC kaart lezen die met MP4 3D  (MCV heet dat?) erop in zijn kaartslot of met adapter in USB port kan lezen.

3. Waarom zijn alle 3D camcorders weer van de markt verdwenen?  De JVC Everio GS TD1 had lovende reviews met als enig nadeel dat je de bestanden op hoogste kwaliteit alleen met het apparaat zelf kon afspelen. (“They can not be dubbed” stelt  de gebruikershandleiding) Camera stuk na vijf jaar: betekent dan blijkbaar dat je vakantie 3D films in MPEG  4 onafspeelbaar zijn geworden…?!

Ik ben dankbaar voor elk commentaar,

Sip

Antwoorden

Helaas kan ik alleen vraag 3 voor je beantwoorden. De andere twee vragen zijn helaas te specifiek voor mij. Maar, dat fabrikanten geen 3D camcorders meer uitbrengen komt simpelweg door het gebrek aan interesse van consumenten. 3D is niet aangesloten en een premium willen consumenten er dus niet voor betalen.

Een antwoord toevoegen