Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Kan ik 3D afspelen via een reguliere BR-speler op mijn 3D TV?


26 april, 2015, Categorie:

Hallo, Ik heb een Philips 48fps8109 TV met actieve 3D. Deze staat o.a. op mijn PC aangesloten. Als ik bijvoorbeeld via YouTube een 3D film (half SBS) afspeel of een dergelijke film aan zet die is opgeslagen op de HD van mijn PC, kan ik via mijn TV de juiste 3D optie kiezen, brilletje aanzetten en op mijn neus en ik kijk inderdaad 3D. Prima dus.

Nu ben ik mij aan het oriënteren naar een nieuwe BlueRay speler. De huidige PS3 die maakt mij teveel herrie. In de winkel zag ik nu ook toestellen staan met 3D vermelding erop. De verkoper vertelde dat, indien ik 3D BR’s ga kijken, ik ook een 3D BR-player moet hebben. Anders zou het niet werken. Ik opperde dat mij dat vreemd lijkt omdat de PC een invoerapparaat is indien ik de TV daarop aangesloten heb en gebruik als scherm, een BR-player is ook een invoerapparaat. Waarom zou ik dan een 3D player moeten aanschaffen? Op deze vraag kon men mij geen antwoord geven behalve “dan zal het via de PC  tóch anders werken, waarom zouden er anders 3D players zijn?”. Hoe zit dat nu?

Als 2e vraag: Als ik straks een 3D BR film ga aanschaffen, moet ik dan nog rekening houden met verschillende 3D formaten (geen idee of deze er zijn) ? Op mijn TV kan ik bij de 3D opties kiezen uit: 2D naar 3D conversie, 3D naast elkaar, 3D boven/onder, 3D omgekeerd naast elkaar of 3D omgekeerd boven/onder.

Antwoorden

De verkoper heeft gelijk. Je hebt een 3D Blu-ray speler nodig om native 3D-materiaal te kunnen weergeven. Een normale Blu-ray speler kan het 3D-materiaal op een schijfje niet lezen. Dat is wat anders dan een bestand dat digitaal op een pc staat.

Nee, je hoeft daar geen rekening mee te halen. Er is maar één standaard qua 3D Blu-ray.

Dank je wel voor het snelle en heldere antwoord.

Ik heb overigens zojuist op deze site gelezen dat PS3 toestellen ook een softwarematige 3D upgrade hebben gekregen. Ik heb zojuist gecontroleerd of ik up-to-date ben met updates en ’t toestel geeft aan dat de meest recente update is geïnstalleerd. Ik kan dus via dat toestel eens proberen of het werkt…maar eerst ergens Avatar 3D aanschaffen.

Een antwoord toevoegen