Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Heeft een Smartfunctie op je Blu-ray zin als je die al op je televisie hebt?


22 april, 2014, Categorie:

Ik wil een Blue-ray-speler kopen. Ik twijfel hierbij tussen de Samsung BD-F 7500, BD-F6500 of de BD-F5500. De eerste twee lijken qua specs ongeveer gelijk, maar vooral anders gebouwd.

Maar de 5500 heeft geen ingebouwde wifi en smartfuncties, die de 6500 wel heeft.

Kort geleden heb ik een nieuwe tv gekocht: de Samsung F6740. Met wifi en smartfuncties.

Mijn vraag: heeft het zin om een ‘Smart’ Blue-ray te kopen als je al een Smart-tv (van hetzelfde systeem) hebt?

En aanvullend: Ik wil er graag een receiver bijkopen: de Yamaha RX-V375. Deze streamt geen content binnen het huisnetwerk. Is dat nog iets om rekening mee te houden? (Bijvoorbeeld door een Blue-ray te kopen die dat compenseert?)

Alvast bedankt!

Antwoorden

Hoi,

Het Smart tv-platform op een Blu-ray speler wijkt vaak af van het platform op een tv. De versie op een Blu-ray speler is vaak een uitgeklede variant. Qua functies binnen dit platform hoef je niet voor een Blu-ray speler met Smart tv te gaan als je tv het al heeft. Echter, de betere Blu-ray spelers beschikken er automatisch over. Het hoort er dus een beetje bij.

Als je wilt streamen dan heb je die Smart-functies wel nodig. Echter, een receiver biedt vaak uitgebreidere mogelijkheden en bredere ondersteuning voor bestanden en standaarden. Als je wilt gaan streamen is de receiver het belangrijkste apparaat.

Hoi Martijn,

dank voor je snelle antwoord!

Je zegt dat de betere Blue-ray spelers automatisch de smartfunctie ingebouwd hebben. Maar de Samsung BD F-5500 doet kwalitatief toch net onder voor zijn bejubelde ‘grote broer’ de BD F-6500, los van de smartfunctie? Of toch wel?

Wat betreft de receiver; zou je adviseren om te upgraden van de Yamaha RX-V475 ipv de V375? Die laatste heeft bijv. AirPlay.

Bedankt weer!

Groeten,

Alwin

Qua receiver zou ik upgraden als de features die erbij komen echt belangrijk voor je zijn. Anders maakt het qua kwaliteit niet bijzonder veel uit.

De BD-F5500 is kwalitatief inderdaad net iets minder dan de BD-F6500.

Een antwoord toevoegen