Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3D TV overzicht 2012

Op deze pagina vind je links naar alle artikelen waarin je de 3D TV’s, 3D Blu-ray spelers en 3D home cinema systemen van de meest populaire fabrikanten in een handig overzicht terugvindt. In de artikelen waarnaar hieronder verwezen wordt vind je alle specificaties, features, foto’s en laagste prijzen. Momenteel bieden we een overzicht van de producten van Panasonic, Samsung, LG, Sony, Sharp en Philips.

Inmiddels is het 3D TV overzicht 2013 gepubliceerd.

Panasonic


Panasonic heeft voor 2012 een groot aantal nieuwe TV’s gelanceerd. Net als voorgaande jaren focust de fabrikant zeer op de plasma TV series, waarvan de meeste modellen uitgerust zijn met 3D weergave. Daarnaast komt Panasonic met een groot aanbod LCD TV’s met actief 3D, maar ook met haar eerste LCD TV die voorzien is van passief 3D met de goedkopere en lichtere 3D brillen. Ook heeft Panasonic de nieuwe modellen voorzien van een verbeterde versie van het Viera Connect Smart TV platform en zijn de designs weer een stuk slanker en aantrekkelijker geworden.

3D plasma TV series
3D LED TV series (1)
3D LED TV series (2)
3D Blu-ray series
3D home cinema series

Samsung


Samsung gaat in 2012 voor TV’s met een uniek design en interactieve Smart TV mogelijkheden. Zo zijn de meeste modellen uitgerust met een zeer dun frame en kun je de TV’s bedienen met spraak en bewegingen. Daarbij komt Samsung met een nieuw Smart Evolution concept wat inhoudt dat je de TV drie jaar lang kunt upgraden met de nieuwste software en features. Ook in 2012 gaat Samsung weer voor plasma TV’s met diepe zwartwaarden en een nog slanker design.

3D plasma TV series
3D LED TV series
3D LED TV series (ES9000 serie)
3D Blu-ray series
3D home cinema series

LG


LG gaat ook in 2012 weer vol voor passief 3D. Alle middenklasse en high-end LCD modellen zijn dan ook weer uitgerust met deze techniek. Daarnaast beschikt het topmodel van dit jaar, de LM960V, over Full Nano LED achtergrondverlichting. Verder zit LG dit jaar in op een indrukwekkende Smart TV ervaring aangezien de betere modellen voorzien zijn van een dual-core processor. Natuurlijk speelt ook het design een grote rol aangezien de TV’s bijna geen zichtbaar frame meer om het display hebben.

3D plasma TV series
3D LED TV series
3D Blu-ray series
3D home cinema series

Sony


Sony doet het in 2012 rustiger aan dat de andere grote fabrikanten. Tot op heden heeft het bedrijf dan ook maar twee nieuwe 3D LCD TV series gepresenteerd, de HX750 en HX850. Toch hoeven de Sony fans niet teleurgesteld te zijn, want de fabrikant belooft de beste 3D ervaring tot nu toe en flinke verbeteringen in de beeldkwaliteit. De LCD TV’s maken nog steeds gebruik van actieve 3D weergave, Sony’s monolithic design concept en beschikken over Sony’s Smart TV platform.

3D LED TV series
3D LED TV series (Ultra HD, KD-84X9005)
3D LED TV series (HX950 serie)
3D Blu-ray series
3D home cinema series

Sharp


Sharp focust zich in 2012 vooral op nog grotere TV’s. De fabrikant introduceert verschillende modellen van 60 inch, 70 inch en 80 inch. In de VS wordt zelfs een 90 inch LCD TV gelanceerd. De high-end modellen beschikken over Full LED achtergrondverlichting, terwijl de wat lagere modellen het moeten doen met Edge Lit LED achtergrondverlichting. Verder beschikken de TV’s over Sharp’s AQUOS Net+ Smart TV platform en 3D weergave.

3D LED TV series
3D Blu-ray series

Philips


Philips komt dit jaar met een groot aantal nieuwe TV’s maar zal ze later op de markt brengen dan de hierboven genoemde fabrikanten. Dat langere wachten wordt wel beloond want de nieuwe modellen van Philips hebben een flinke update gekregen. Zo zijn de TV’s een stuk slanker dan de 2011 modellen, is de 3D weergave volgens Philips verbeterd en heeft Philips het Smart TV platform een nieuw uiterlijk gegeven. Ook in 2012 kun je in het assortiment kiezen voor een actieve of een passieve 3D TV en kan natuurlijk ook Ambilight niet ontbreken.

3D LED TV series (1)
3D LED TV series (2)
3D LED TV series (9000 serie)
3D LED TV series (PFL6907 serie)
3D Platinum en Gold series
3D Blu-ray series

  • Delen: