Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Moeten 3D tv’s terugkomen? Teken de petitie

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2017, 12:59 Categorie3D tv's

In 2015 bleek al dat 3D in de huiskamer zijn langste tijd gehad had. Onder meer Samsung en Philips besloten dat jaar geen tv’s met 3D-weergave meer uit de brengen. In 2017 wordt het nog lastiger om je 3D Blu-ray discs af te spelen want ook LG en Panasonic hebben besloten geen 3D tv’s meer te lanceren. Deze ontwikkeling stuit nu op veel kritiek.

Aidan Padden is één van de mensen die geniet van 3D-content en er dus helemaal niet blij mee is dat fabrikanten geen 3D tv’s meer uitbrengen. Hij is een petitie gestart om in 2018 alsnog een tv met 3D-weergave op de markt te brengen, het liefst een oled tv van LG. Volgens Padden is LG Display verantwoordelijk voor de displays die een groot aantal fabrikanten gebruiken in hun tv’s. De beslissing om de 3D-techniek uit deze displays te halen zou dan ook betekenen dat andere fabrikanten ook geen 3D-ondersteuning meer kunnen bieden.

Natuurlijk is het niet zo simpel. Fabrikanten zelf, waaronder dus Philips en Samsung, hebben al aangegeven dat de vraag naar 3D tv’s alsmaar kleiner werd, en dat ook het aanbod van 3D Blu-ray discs nauwelijks groeide. Wel heeft hij een goed punt in het feit dat veel mensen een 3D Blu-ray-collectie aangelegd hebben en hier –  wanneer ze een nieuwe tv kopen – niet langer van kunnen genieten.

There are hundreds (if not thousands) of us across the world who have paid literally thousands of dollars/pounds/euros for these discs which we paid a premium for over 2D Blu-ray [who] do not want to lose access to these when our 2016 OLEDs bite the dust.

Op dit moment hebben bijna 3.000 mensen de petitie ondertekend. De kans is klein dat fabrikanten hiermee aan de slag gaan, maar niet geschoten is altijd mis.

 • Delen:

Reacties

 1. Gerben
  21 maart, 2017 om 1:23

  Ik kan gek genoeg niet ondertekenen op die website?

 2. I.R.Ton
  06 maart, 2017 om 13:02

  Als hobby beoefen ik stereofotografie (lid Ned.Vereniging voor Stereofotografie) en ben ik liefhebber van 3d-films. Het verdwijnen van 3d-uitzendingen op TV en 3d-voorzieningen in nieuwe weergave- apparatuur beschouw ik als een ernstige vergissing. Ik sluit mij gaarne aan bij initiatieven en activiteiten met het doel terugkeer van 3d op TV te stimuleren.
  I.R.Ton
  Klaaswaal

 3. ERIC DEKEYSER
  17 januari, 2017 om 10:05

  Ik zou willen tekenen maar zie niet hoe.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.