Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung en LG komen met minder 3D tv’s

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2016, 15:02 Categorie3D lcd

Het is al een hele tijd stil op het gebied van 3D tv, maar eigenlijk elke middenklasse en high-end tv beschikt nog over de mogelijkheid 3D-materiaal weer te geven. Wel kiezen steeds meer fabrikanten ervoor standaard geen 3D-brillen meer mee te leveren. Maar, er komt verandering in, in ieder geval bij Samsung en LG.

Minder 3D tv’s van Samsung en LG

Volgens het doorgaans goed ingelichte ETNews gaan Samsung en LG, beide Koreaanse fabrikanten, de 3D-weergave op tv’s uitfaseren. Dit zou betekenen dat we in de toekomst het merendeel van de nieuwe tv’s zonder 3D-functionaliteit gaan zien. Samsung zou volgens de bronnen al geen nieuwe actieve 3D-brillen meer besteld hebben en LG zou het aantal tv’s met 3D-ondersteuning willen halveren.

Als dit verhaal daadwerkelijk realiteit wordt dan lijkt 3D daadwerkelijk zijn langste tijd gehad te hebben. Samsung en LG zijn immers twee van de grootste tv-fabrikanten en de rest zal dan ook snel volgen. Het is echter opvallend dat LG het voortouw neemt want het bedrijf nam ook het voortouw bij de introductie van 3D. De fabrikant was nogal trots op de zelf ontwikkelde passieve 3D-techniek, welke relatief goedkoop geproduceerd kan worden en gebruik maakt van de goedkope passieve 3D-brillen.

4K Ultra HD en HDR

Bij LG zagen we vorig jaar al minder tv’s met 3D-ondersteuning terug, en dit jaar is nog maar 20 procent van de line-up voorzien van 3D-weergave. LG focust zich net als andere fabrikanten tegenwoordig op de hoge 4K Ultra HD-resolutie en ondersteuning voor high dynamic range. De komende weken worden ook de eerste Ultra HD Blu-ray discs in de winkels verwacht. 3D Blu-ray discs zien we steeds minder terug in de winkels.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.