Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hificorner.nl favorieten: Sony heeft met Android TV extra troef in handen

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2015, 13:27 Categorie3D lcd

Elke twee weken schijnen de collega’s van Hificorner.nl hun licht op de beste, meest interessante of nieuwste hifi-producten. Deze week kijken we naar nieuwe Android-televisies van Sony.

Sony heeft met Android TV extra troef in handen

Ondanks dat Sony dit jaar minder televisies uitbrengt dan voorgaande jaren, heeft de Japanse mediagigant toch een nieuwe serie LED-televisies in de markt gezet. De nieuwe KDL-43W805C, KDL-50W805C en de KDL-50W809C zijn de opvolgers van KDL-42W805B, KDL-50W805B en de KDL-50W829B. De belangrijkste verbetering is Android TV, het Smart-platform van Google dat steeds meer terrein wint op het gebied van Smart TV. Verder zijn er kleine aanpassingen en vernieuwingen doorgevoerd onder de motorkap.

Loftrompet

De W805B- en W829B-serie gooiden vorig jaar hoge ogen, vanwege de bijzonder hoge beeldkwaliteit. In rap tempo groeide deze serie uit tot één van de populairste televisielijnen. De hoogwaardige panelen en geavanceerde beeldtechnieken zoals X-Reality Pro en Motionflow stonden aan de basis van de hoge beeldkwaliteit. Recensenten buitelden over elkaar heen om de loftrompet te steken over de W805B- en W829B-serie. Hoge contrasten. Spectaculair bewegend beelden. Diepe kleuren. Sony had een voltreffer.

Sony-2015-1

Voor 2015 waren de verwachtingen wat betreft de W805- en W29-serie niet al te hoog gespannen. Ja, hopelijk zou Sony de televisie uitrusten met Android TV, want het oude besturingssysteem was inmiddels wel toe aan vervanging. Lees: te traag, te omslachtig en te weinig apps in het assortiment.

Stelt niet teleur

Het moet gezegd: de fonkelnieuwe W805C- en W809C-serie stellen niet teleur. De televisies zijn inderdaad uitgerust met Android TV. Verder is het aantal hertz opgeschroefd. In plaats van 400Hz werken de nieuwe series met 800Hz (W805C) en 1000 Hz (W809C). Het resultaat is een snellere laadtijd en het daaruit voortvloeiende scherpere beeld. Een andere geinige verbetering is dat de KDL-43W805C een inch groter is dan zijn voorganger. Aan de buitenkant is vrijwel niets veranderd. Het uiterlijk is exact hetzelfde, evenals de geluidstechnieken en speakers. Een klein puntje van kritiek is de nieuwe voet onder de televisie. Waar de voet bij de voorgaande serie tegelijkertijd ook een muurbeugel was, daar heeft Sony er nu voor gekozen om de voet niet meer wand monteerbaar te maken.

Superieur beeld
Maar zoals gezegd blinken de W805C- en W809C-serie uit in superieure beeldkwaliteit. De beeldweergave was al om van te smullen, maar door kleine aanpassingen onder de motorkap is de kwaliteit nog hoger. De geavanceerde X-Reality Pro-technologie zorgt voor diepe contrasten en kleurwaarden en optimale helderheid van het beeld. Door de verhoging van het aantal hertz laden de beelden nog sneller, wat de Full HD-kwaliteit ten goede komt. Verder zijn alle modellen voorzien van 3D.

Sony-2015-2

Android TV

De drie genoemde televisies zijn uitgerust met Android TV van Google. Maak verbinding met het thuisnetwerk en krijg toegang tot een digitale wereld vol entertainment. Ontdek het grote aanbod aan te downloaden applicaties. Onderhoud je sociale contacten via Facebook, Twitter en Skype, kijk filmpjes op YouTube, check Buienradar of Uitzending Gemist of bekijk je favoriete serie via bijvoorbeeld Netflix of Videoland. Het voordeel van Android is dat de meeste apps altijd goed werken en dat je Google Playstore hebt. Android TV brengt het thuisscherm zoals we dat kennen van Android. Het systeem toont verschillende rijen met grote iconen, met bovenaan de focus op films die on-demand bekeken kunnen worden. De tegels die apps en content voorstellen, worden gesorteerd op basis van persoonlijke aanbevelingen en hoe vaak de gebruiker ze geopend heeft. Boven de tegels staat een balk die kan worden gebruikt om zoekopdrachten in te voeren.

De Sony KDL-43W805C, Sony KDL-50W805C en de Sony KDL-50W809C zijn nu te verkrijgen bij Hificorner.nl.

 • Delen:

Reacties

 1. rug oefeningen rugpijn
  24 maart, 2020 om 18:49

  Тhеsе are many of the stages and may іnclude сorrect head support.

  There arе a numЬer of νariables that indսϲe lumbar paіn including stresѕ, sedentary lifestyles, obesity, poor posture,
  internal disease and osteoporosis. The manipulatіons give attention to parts of the body where
  movement seems to be restricted.

 2. GeorgiannaBold
  06 juni, 2018 om 8:11

  I have checked your page and i have found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google, but there is a
  tool that can help you to create 100% unique content, search
  for: SSundee advices unlimited content for your blog

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.