Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba toont 15-inch bril-vrij 3D-display tijdens CES

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2014, 19:14 Categorie3D zonder bril

Als het op 3D-weergave zonder het gebruik van 3D-brillen aankomt is Toshiba al een aantal jaar de fabrikant die het voortouw neemt. Toshiba heeft al meerdere prototype tv’s met bril-vrij 3D getoond en zelfs al twee modellen op de markt gebracht. Ook in 2015 zet Toshiba de ontwikkeling door.

Deze week laat Toshiba weten tijdens CES 2015 een nieuw display te tonen dat zowel 4K Ultra HD-materiaal in twee dimensies als HD-content in drie dimensies kan weergeven. Het display heeft een formaat van 15-inch en kan automatisch schakelen tussen de verschillende weergaven. De 3D-content kan zonder het gebruik van een 3D-bril bekeken worden.

Volgens Toshiba is de nieuwe techniek voor het scherm verbeterd ten opzichte van vorig jaar. De techniek moet zorgen voor minder crosstalk waardoor beelden voor elk oog goed gescheiden blijven en er dus geen wazig beeld ontstaat. Daarbij moet de helderheid niet afnemen wanneer er naar 3D-materiaal gekeken wordt en beïnvloedt de functie voor 3D-weergave de 2D-weergave niet.

Vooralsnog blijft het echter afwachten of het scherm van Toshiba echt zo indrukwekkend is en wat precies de toepassingen zijn. Vanaf 6 januari krijgen we dit te zien tijdens CES 2015.

  • Delen:

Reacties

  1. harrysmurrie
    23 januari, 2015 om 12:00

    15″ 4k looooool

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.