Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Internetkenners: grote toekomst voor 3D

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 13:59 Categorie3D zonder bril

Hoewel de ontwikkeling van 3D-tv lijkt te stagneren wacht er toch een grote toekomst voor 3D. Dit blijkt uit een rapport van Pew Research Center, dat hiervoor 1.400 internetexperts aan de tand voelde. Met de komst van supersnel gigabit breedbandinternet gaat er voor iedereen met een internetabonnement een geheel nieuwe wereld aan toepassingen open.

3D verandert interactie tussen mensen

Aan de kenners werd gevraagd wat er over tien jaar mogelijk zou zijn met het steeds sneller wordende internet. Wat betreft de toepassingen van 3D zagen zij met name een grote verandering in de interactie tussen mensen. Virtual reality en andere toepassingen gaan een grote verandering brengen in de manier hoe we met elkaar communiceren en in onze consumptie van entertainment.

Communiceren via hologrammen

Hoe we met elkaar communiceren zal in de toekomst drastisch veranderen. Virtuele interactie met elkaar zal realistischer dan ooit voelen. We zullen nog steeds communiceren met diensten als Skype, maar dit zal over tien jaar een 3D-ervaring zijn. Door het gebruik van hollogrammen lijkt het of je face-to-face met iemand in gesprek bent.

3D gaat een grotere rol spelen in entertainment

Ook in entertainment voorzien de kenners een grote toekomst voor 3D. Het spelen van games zal grotendeels in 3D gebeuren, met de komst van devices als de Oculus Rift. Ook het bekijken van films zal steeds meer in 3D plaatsvinden. Ook de wat meer duistere kant van de entertainment zal in drastisch veranderen: de ondervraagde internetexperts voorzien ook een grote toekomst voor 3D-porno.

Er lijkt dus wel degelijk muziek te zitten in 3D, als we de kenners mogen geloven. Het hele rapport en meer informatie vind je op de website van Pew Research Center.

  • Delen:

Reacties

  1. ikke
    30 november, 2014 om 16:00

    Niet alle, lang niet alle zelfs, films zijn geschikt voor 3d dus het zal neverdenooit niet gebeuren dat de meerderheid 3d wordt….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.