Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Ook PlayStation 4 krijgt ondersteuning voor 3D Blu-ray discs

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2014, 11:17 Categorie3D Gaming

Eerder deze week liet Microsoft weten op korte termijn een firmware-update voor de Xbox One gameconsole uit te rollen waarmee de weergave van 3D Blu-ray disc mogelijk gemaakt wordt. De concurrentie kan dan natuurlijk niet achterblijven en dus heeft ook Sony vandaag laten weten dat de PlayStation 4 deze maand nog een firmware-update kan verwachten voor ondersteuning van 3D Blu-ray discs.

Zowel Microsoft als Sony gaf bij de lancering van zijn nieuwste gameconsole aan dat 3D Blu-ray-ondersteuning geen standaard feature was. De bedrijven zagen te weinig animo voor deze ondersteuning maar lieten wel weten mogelijk op een later tijdstip alsnog ondersteuning toe te voegen middels een update. Het lijkt erop dat er toch nogal wat gamers zijn die graag een spel in 3D spelen of een film in 3D kijken want zowel de Xbox One als de PS4 krijgt nu dus ondersteuning voor 3D Blu-ray discs. De firmware-update voor de PlayStation 4 waarmee ondersteuning toegevoegd wordt, moet vanaf volgende week beschikbaar zijn. Deze kan gratis gedownload worden.

Opvallend is dat de Xbox One van Microsoft nog steeds niet in de Nederlandse winkels ligt. Het bedrijf uit Redmond liet onlangs nog weten de gameconsole pas in september in Nederland te lanceren. De PlayStation 4 is alweer een tijdje in Nederland te koop. Sony heeft inmiddels zeven miljoen van zijn consoles over de toonbank zien gaan.

 • Delen:

Reacties

 1. d@nny
  24 juli, 2014 om 19:19

  opvallend is dat de ps4 al n tijdje in de winkel ligt terwijl de xboxone
  pas in september te koop is in nederland
  ehm…. de xbox 360 was hier in 2005 te koop en de ps3 pas in 2007
  dus zo lang is t nu ook weer niet toch?

  • Martijn Chel
   24 juli, 2014 om 22:18

   Ik snap niet zo goed wat dat met de PS3 en Xbox 360 te maken heeft.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.