Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Asus toont brilvrije 3D-monitor met 4K-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2014, 12:06 Categorie3D lcd

Je hebt vast en zeker gemerkt dat het op 3DTV Magazine de laatste maanden nogal stil is. Dit komt omdat de 3D-hype zo goed als over is en fabrikanten zich op andere features focussen. We geven echter niet op en wachten nog steeds op de eerste betaalbare en kwalitatief hoogwaardige 3D tv’s die materiaal zonder het gebruik van een 3D-bril kunnen weergeven.

Wanneer dit gaat gebeuren is nog de grote vraag maar zo nu en dan tonen fabrikanten al wat de mogelijkheden zijn. Zo heeft Asus deze week tijdens Computex 2014 een monitor getoond die 3D-content zonder het gebruik van een bril kan weergeven en beschikt over de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Dit, volgens Asus, zonder aan kijkhoeken te hoeven inleveren.

Volgens de Taiwanese fabrikant krijgt bij het kijken van 3D-materiaal elk oog een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels voorgeschoteld. Dit horen we niet voor het eerst maar het grote probleem van autostereoscopische 3D tv’s is nog steeds dat er maar een bepaald aantal hoeken is van waaruit het materiaal in drie dimensies te zien is. Het model van Asus biedt een kijkhoek van 130 graden en kan vanuit 28 verschillende posities bekeken worden zonder dat het 3D-effect verstoord raakt.

Asus maakt voor deze monitor gebruik van de Dolby 3D-techniek, een nieuwe techniek die we al op meerdere beurzen voorbij zagen komen. Het nadeel van deze techniek is echter dat de manier van registreren en opslaan van het 3D-materiaal aangepast moet worden. Op dit moment is er dus vrij weinig materiaal dat geschikt is voor de Dolby 3D-techniek. Asus laat dan ook weten dat het om een prototype gaat en dat er momenteel geen plannen zijn om de monitor op de markt te brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.