Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sharp lanceert nieuwe tv’s met 3D-weergave in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2014, 19:45 Categorie3D lcd

Sharp heeft afgelopen week bekendgemaakt welke nieuwe lcd led tv’s met 3D-weergave we in Nederland kunnen verwachten. De fabrikant houdt enkele modellen van vorig jaar in het assortiment en introduceert nieuwe 3D tv’s met onder meer toegang tot Netflix en diverse Smart tv-functies.

Sharp 2014 3D lcd led tv’s

De meeste nieuwe tv’s in de 2014 line-up van Sharp beschikken over 3D-weergave. De fabrikant kiest voor de actieve variant en levert met de meeste modellen ook twee of meer 3D-brillen mee. Daarnaast beschikken deze tv’s over de mogelijkheid om 2D-content naar 3D om te zetten. De topmodellen zijn daarbij voorzien van een Quattro Pro-paneel dat een hogere zichtbare resolutie biedt.

Sharp brengt nog geen 4K Ultra HD tv’s naar Nederland maar wanneer je toch een hogere resolutie dan Full HD wilt zijn de modellen in de UQ10-serie interessant. Deze beschikken namelijk over een Quattron Pro-paneel waarin subpixels gebruikt worden om een zichtbare resolutie weer te geven die 2,5 maal hoger ligt dan Full HD. Ook moet de extra gele subpixel zorgen voor een natuurlijkere kleurweergave en kunnen de tv’s 4K Ultra HD-content weergeven, al is het dus niet in native resolutie. Extra interessant is dat deze modellen beschikken over een THX-certificaat waardoor ze beeldmateriaal kunnen weergeven op de manier zoals de filmmaker dit bedoeld heeft. Lees meer over de Quattron Pro-techniek.

Sharp-UQ10-serie

Verder zijn de tv’s in de UQ10-serie van alle gemakken voorzien, waaronder toegang tot Netflix met een speciale Netflix-knop op de afstandsbediening, toegang tot het Aquos Net+ platform van de fabrikant, ingebouwd WiFi met de mogelijkheid om content middels Miracast te streamen, een app voor smartphones en tablets waarmee de tv’s bediend kunnen worden, een Triple Tuner, meerdere usb-poorten en meerdere hdmi-poorten.

Sharp-LC-50LE762EN

Een stapje lager vinden we de LE757E-serie, bestaande uit een 90-inch die het zonder het Quattron Pro-paneel moeten stellen. De nieuwe LE657EN-serie bestaat uit een 80-inch model dat over nagenoeg dezelfde specs als het 90-inch model beschikt. De LE752E-serie werd vorig jaar al geïntroduceerd en bestaat uit een 60-inch model dat voorzien is van Edge led-verlichting. Iets groter is de 70-inch tv in de LE747EN-serie, welke beschikt over mindere beeldtechnieken maar wel toegang biedt tot Smart-functies en Netflix. Het 60-inch model in de LE652E-serie beschikt over vrijwel dezelfde specificaties maar wordt niet met WiFi-dongle geleverd. De modellen in de LE762EN-serie beschikken over een nieuw design en komen ook in kleinere formaten van 50-inch en 42-inch. Dezelfde formaten zien we terug in de LE760E-serie maar deze tv’s beschikken niet over de Triple Tuner.

Prijzen en specificaties

Alle nieuwe tv’s uit de 2014 line-up van Sharp worden vanaf april 2014 op de Nederlandse markt verwacht. Een overzicht van alle prijzen, modellen en specificaties vind je in de Sharp 2014 lcd led tv line-up. Meer informatie over de andere home cinema-producten die Sharp dit jaar naar Nederland brengt vind je in het 2014 home cinema overzicht.
€ 4.999,00

Binnen ? werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.