Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung brengt groot aantal 3D lcd led tv’s naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2014, 12:18 Categorie3D lcd

De afgelopen weken hebben we de overzichten met 3D tv’s en 3D Blu-ray spelers van alle grote fabrikanten gepubliceerd, alleen Samsung ontbrak nog. Inmiddels heeft ook de Koreaanse fabrikant zijn volledige tv line-up voor 2014 bekendgemaakt en daaruit kunnen we opmaken dat er een groot aantal televisies met 3D-weergave naar Nederland komen.

Samsung 2014 3D lcd led tv’s

Samsung heeft in 2014 weer verschillende verbeteringen doorgevoerd, waaronder een vernieuwd Smart tv-platform. De Koreaanse fabrikant heeft de interface gebruiksvriendelijker gemaakt, biedt een groter aanbod van apps en heeft de bediening middels bewegingen uitgebreid waardoor ook vingers herkend worden. Daarnaast is er een nieuwe afstandsbediening ontwikkeld die beter in de hand moet liggen.

Samsung-2014-Smart-tv

Op het gebied van 3D-weergave kiest Samsung wederom voor de actieve 3D-techniek. Samsung is momenteel nog de enige fabrikant die alleen voor actief 3D kiest. Andere fabrikanten, waaronder Sony en Panasonic rusten de high-end modellen uit met actieve 3D-weergave en de middenklasse modellen met passieve 3D-weegave. De meeste nieuwe 3D tv’s worden standaard met minimaal twee 3D-brillen geleverd.

Samsung zet in 2014 ook in op gebogen displays. De vlaggenschipserie voor dit jaar, de HU8500-serie met 4K-resolutie, is uitgerust met een gebogen display, en ook de H8000 serie met Full HD-resolutie komt met een gebogen display. Daarnaast zijn de high-end modellen voorzien van twee tuners, de mogelijkheid om de tv te upgraden middels de Smart Evolution Kit, geavanceerde Micro Dimming technieken en een krachtige quadcore-processor.

Samsung-HU8500-UHD-tv

Wanneer je voor de hoge 4K-resolutie gaat dan heeft Samsung drie series die interessant zijn. De topmodellen vinden we in de HU8500- en HU7500-series. Het verschil tussen beide series zit hem met name in het gebogen of flatscreen display. Beide series beschikken over de HEVC-codec voor het streamen van 4K-content en zijn uitgerust met HDMI 2.0-poorten. Een stapje lager vinden we de HU6900-serie, bestaande uit modellen die het onder meer zonder de HEVC-codec moeten stellen.

Op het gebied van Full HD is de H8000-serie de vlaggenschipserie voor 2014. Deze modellen voorzien van alle Smart tv-functies die Samsung dit jaar introduceert en beschikken over veel van de nieuwe beeldtechnieken die we ook in de series met 4K-resolutie tegenkomen. De tv’s in de H8000-serie zijn de enige modellen met Full HD-display die een gebogen scherm hebben. Een stapje lager zien we de H7000-serie met een flatscreen display. Deze modellen beschikken over veel van dezelfde features maar zijn uitgerust met een afwijkend design.

Samsung-H8000

De middenklasse televisies hebben vinden we in de 6-serie, bestaande uit onder meer de H66xx-, H6700-, H6500-, H6400- en H6200-series. Deze modellen moeten het stellen zonder geavanceerde beeldtechnieken als Micro Dimming Pro en beschikken weer over een iets ander design. Wel zijn alle modellen voorzien van het vernieuwde Smart tv-platform, 3D-weergave en ingebouwd WiFi.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe lcd led tv’s met Full HD-display van Samsung moeten vanaf april in Nederland verschijnen. Een overzicht van alle prijzen en specificaties vind je in de 2014 Samsung lcd led tv line-up en de 2014 Samsung 4K UHD tv line-up.

Meer producten van Samsung

Een overzicht van alle home cinema producten die Samsung in 2014 naar Nederland brengt, waaronder Blu-ray spelers en home cinema systemen, vind je in het 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.