Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic introduceert zes lcd led tv-series met 3D-weergave

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2014, 20:19 Categorie3D lcd

We hebben de nieuwe 3D Blu-ray spelers van Panasonic al voorbij zien komen, maar de Japanse fabrikant introduceert ook een groot aantal nieuwe lcd led tv-series met 3D-weergave. De topmodellen vinden we in de AX800-serie. Deze tv’s zijn niet alleen voorzien van 3D-weergave maar kunnen ook hoge resolutie 4K Ultra HD-content weergeven.

Panasonic 2014 3D lcd led tv’s

4K Ultra HD is de trend van 2014 en we zien dan ook in de Panasonic 3D tv line-up een 4K-model terug. De AX800-modellen beschikken over alle features en functies die je van een high-end model mag verwachten, waaronder toegang tot Panasonic’s vernieuwde Smart tv platform, HDMI 2.0-poorten voor volledige 4K-ondersteuning, een ingebouwde camera, local dimming voor een hoog contrast, ingebouwd WiFi, diverse streaming mogelijkheden en de mogelijkheid om de tv te bedienen middels een app op je smartphone of tablet.

Panasonic-AX800-4k-tv

Daarbij worden de high-end tv’s voor 2014 uitgerust met een dubbele tuner, wat inhoudt dat je het ene programma kunt kijken en het andere programma kunt opnemen. Ook is er integratie met de Panasonic Cloud waardoor je zelfs buitenshuis opnamen kunt terugkijken of in kunt stellen. Zoals gezegd is het Viera Life+ Smart tv-platform vernieuwd, met onder meer MyStream dat voor de kijker interessante content toont en Info Bar waarmee widget voor bijvoorbeeld weer en berichten getoond kunnen worden.  Lees meer over het Panasonic 2014 Smart tv platform en bekijk de demonstratievideo.

De AX800 topmodellen beschikken over actieve 3D-weergave en worden geleverd met twee actieve 3D-brillen. Ook kan 2D-content naar 3D omgezet worden. De overige modellen, met uitzondering van de AS640-modellen, maken gebruik van de passieve 3D-techniek en worden dan ook met de goedkopere en comfortabele passieve 3D-brillen geleverd.

Panasonic-AS800-lcd-led-tv1

De AX800-serie bestaat uit tv’s die ook 4K-content kunnen weergeven, maar als dat geen vereiste is kun je gaan voor de AS800-modellen. Deze beschikken over veel van dezelfde features en specificaties maar dan zonder 4K-weergave. De tv’s in de AS750-serie maken gebruik van iets mindere beeldtechnieken en krijgen beperkte toegang tot de nieuwe Smart tv-functies. Wel is er nog steeds ingebouwd WiFi en 3D-weergave. De dubbele tuner ontbreekt op de modellen in de AS740-serie maar daarvoor in de plaats is er een geïntegreerde camera aanwezig. Wanneer die camera geen vereiste is en je voldoende hebt aan één meegeleverde 3D-bril dan zijn de tv’s in de AS650-serie een optie. Ben je fan van actief 3D dan kun je gaan voor de tv’s in de AS640-serie.

Prijs en beschikbaarheid

Een overzicht van alle modellen die naar Nederland komen, de volledige specificaties en de adviesprijzen van alle nieuwe tv’s kun je terecht in de Panasonic 2014 lcd led tv line-up. Een overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die Panasonic in 2014 lanceert vind je in de Panasonic 2014 4K Ultra HD tv line-up.

Meer informatie

De overige home cinema producten die de Japanse fabrikant naar Nederland brengt zijn te vinden in het 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.