Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung: 3D is nog steeds een belangrijk onderdeel van het tv aanbod

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2014, 12:22 Categorie3D lcd

Hoewel we tijdens CES 2014 nauwelijks meer nieuws op het gebied van 3D voorbij hebben zien komen ziet Samsung de techniek nog steeds als een belangrijk onderdeel van het tv aanbod. De Koreaanse fabrikant blijft voorlopig dan ook tv’s uitrusten met 3D-weergave.

Samsung en 3D

De laatste maanden is duidelijk geworden dat 3D door veel fabrikanten naar de achtergrond geschoven wordt. De meeste fabrikanten van home cinema producten rusten de apparatuur nog steeds uit met 3D-ondersteuning maar aandacht wordt er nauwelijks meer aan besteed. De focus ligt nu met name op hogere resoluties en de oled-techniek. Ondanks dat Samsung ook veel aandacht besteed aan oled en 4K Ultra HD ziet het bedrijf nog steeds toekomst voor 3D. Volgens de Koreaanse fabrikant is 3D een feature die consumenten graag gebruiken en daarom is het merendeel van de nieuwe tv’s voorzien van 3D-weergave.

3D zonder bril

Daarbij geeft Samsung aan dat consumenten niet per se wachten op bril-vrij 3D en zonder problemen de 3D brillen die momenteel een must zijn gebruiken. De acceptatie van de 3D-techniek wordt volgens Samsung immers niet tegengehouden door de brillen. Toch ziet de Koreaanse fabrikant wel een bredere acceptatie wanneer de autostereoscopische 3D-techniek volwassen is en op betaalbare tv’s geïntroduceerd wordt. Samsung toonde tijdens CES 2014 een prototype bril-vrije 3D tv maar geeft aan dat we voorlopig geen model op de markt hoeven te verwachten.

Bekijk ook de Samsung 2014 4K Ultra HD tv line-up.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    02 februari, 2014 om 21:07

    3D is nog steeds geweldig! Ik heb vorige week gravity gezien in 3d op mijn tv en ik stond versteld hoeveel de technieken vooruit zijn gegaan. Er zijn altijd minder goede 3d tv’s en minder goede 3d films maar een zuivere 3d opname met een tv die het goed kan reproduceren is fun!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.