Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Dolby: Bril-vrije 3D tv’s met Dolby-techniek verschijnen dit jaar nog

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2014, 13:56 Categorie3D zonder bril

Dolby is een bedrijf dat we met name kennen op het gebied van audio maar de laatste jaren investeert Dolby veel in het verbeteren van de beeldkwaliteit en de ontwikkeling van bril-vrij 3D. Begin 2012 ging het bedrijf een samenwerking aan met Philips voor de ontwikkeling van een nieuwe bril-vrije 3D-techniek en deze samenwerking heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen.

Tijdens CES 2014 toonden verschillende fabrikanten prototype 3D tv’s die te bekijken zijn zonder het gebruik van een 3D bril. Zo toonde Sharp een 85-inch tv met 8K-resolutie en toonde Samsung een 55-inch tv met 4K-resolutie. Het probleem is echter nog steeds dat bril-vrije 3D tv’s te maken hebben met een klein aantal kijkposities en een 3D-ervaring die nog niet optimaal is. 

Volgens Dolby werden er tijdens de beurs negen tv’s getoond die gebruikmaken van de techniek van het bedrijf en voor het einde van dit jaar worden de eerste modellen op de markt verwacht. Wie de eerste fabrikanten zijn die een bril-vrije 3D tv met Dolby-techniek op de markt brengen, of de techniek de komende maanden nog verbeterd wordt en wat het prijsniveau zal zijn is nog niet bekend.

Dolby focust zich echter niet alleen op 3D-weergave zonder het gebruik van brillen. Het bedrijf presenteerde onlangs ook de Dolby Vision-techniek waarmee de helderheid van tv’s flink verhoogd kan worden. Dit zorgt weer voor een hoger contrast en een scherper ogend beeld. Ook deze techniek wordt dit jaar nog in de eerste tv’s verwerkt.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    02 februari, 2014 om 21:11

    Dus het gaat Dolby vision vs 4K vs oled worden. Jemig wat een concurrentie en terwijl de medie massa in groten getalen nog niet eens weet wat 4k enz is. Ha ha wordt een leuk zooitje. (bedoel ik positief)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.