Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hammacher lanceert tablet met bril-vrij 3D display

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2013, 14:49 Categorie3D zonder bril

3D-weergave op tv’s is alweer twee jaar de normaalste zaak van de wereld, maar voor mobiele apparaten kiezen fabrikanten nog steeds alleen voor 2D-weergave. Toch zijn er uitzonderingen want Hammacher brengt een tablet met bril-vrij 3D display op de markt.

Bij 3D tv’s is voor het bekijken van 3D-materiaal nog steeds een brilletje nodig. Er zijn al tv’s die het zonder bril kunnen maar deze zijn te duur en laten qua kwaliteit te wensen over. Daarbij is het lastig om in veel kijkhoeken, voor meerdere personen, een 3D-beeld weer te geven. Op mobiele apparaten is dit probleem niet aanwezig aangezien er vaak maar één persoon tegelijkertijd naar het scherm kijkt. Een bril-vrij 3D display behoort dan ook al een tijdje tot de mogelijkheden voor smartphones en tablets.

We hebben de afgelopen twee jaar een aantal smartphones en tablets met bril-vrij 3D display voorbij zien komen, en ook de Nintendo 3DS beschikt over een dergelijk display. Toch is er maar weinig interesse vanuit consumenten en fabrikanten. Dat weerhoudt Hammacher Schlemmer er echter niet van om een tablet met autostereoscopisch 3D display te lanceren. Dit model, dat door het leven gaat als de ‘The No Glasses 3D tablet’ beschikt over een 8-inch lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en kan naast native 3D-materiaal weergeven ook 2D-content omzetten naar 3D. 

De ‘The No Glasses 3D tablet’ van Hammacher Schlemmer wordt verkocht voor een prijs van 350 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.