Microsoft Xbox One in eerste instantie zonder 3D Blu-ray weergave (update)

11 november 2013 1 Minuut 1 Reacties
Microsoft-Xbox-One

Je kunt voor de weergave van 3D Blu-ray films een Blu-ray speler kopen maar ook game consoles kunnen voor deze taak ingezet worden. Wanneer je nog twijfelt tussen de PlayStation 4 en de Xbox One dan maakt dit nieuwtje de keuze wellicht eenvoudiger.

Microsoft heeft namelijk laten weten dat de Xbox One voorlopig geen 3D Blu-ray films kan afspelen. De reden hiervoor is niet bekend maar het bedrijf laat wel weten dat een update die 3D Blu-ray ondersteuning mogelijk maakt overwogen wordt. Mocht er groeiende vraag vanuit de consument zijn dan wordt er mogelijk in de toekomst een update voor 3D Blu-ray weergave uitgerold. Tot die tijd kan de Xbox One alleen gebruikt worden voor de weergave van ‘2D’ Blu-ray films.

Update: Inmiddels is duidelijk geworden dat ook de PlayStation 4 voorlopig zonder ondersteuning voor 3D Blu-ray discs gelanceerd zal worden. Wel laat Sony weten, net als Microsoft, mogelijk in de toekomst een update beschikbaar te stellen die de functionaliteit toevoegt. Alleen de PlayStation 3 beschikt dus over ondersteuning voor 3D Blu-ray discs.

De PlayStation 3 van Sony was al voorzien van de mogelijkheid om 3D Blu-ray films weer te geven, en ook de nieuwe PlayStation 4 krijgt deze functie. De PS4 kan dus als game console en als complete (3D) Blu-ray speler gebruikt worden. Hiervoor moet je wel na het kopen van de console zorgen dat deze online geactiveerd wordt en je de beschikbare firmware-updates direct installeert.

Reacties (1)