Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Skype werkt aan videogesprekken voeren in 3D

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2013, 18:08 Categorie3D camera's

Hoewel veel bedrijven de laatste tijd aangegeven hebben 3D voorlopig te laten voor wat het is laat Mark Gillett, hoofd van Skype bij Microsoft, weten dat 3D in de nabije toekomst zeker nog een kans krijgt. Skype experimenteert zelfs al met 3D-videobellen.

Skype is één van de meest populaire applicatie voor het voeren van videogesprekken en Gillett geeft aan dat we dit mogelijk in de toekomst in 3D kunnen doen. Monitoren en tv’s die 3D content weer kunnen geven zijn er al maar qua opnametechnieken en apparatuur moet er nog een hoop ontwikkeld wordt. Gillett geeft aan dat Skype nu aan een techniek werkt waarmee je meerdere camera’s op een computer kunt aansluiten en deze zo kunt kalibreren om 3D beelden te versturen.

Hoewel het bellen met 3D-videobeelden nog toekomstmuziek is verwacht Gillett wel dat 3D zal aanslaan. In de toekomst gaan we volgens hem dan ook 3D camera’s zien die bij tv’s en pc’s geleverd worden en uiteindelijk worden volgens Gillett ook tablets en smartphones uitgerust met een 3D-scherm waardoor de weergave in ieder geval mogelijk is. Het voeren van videogesprekken in 3D is nog een experiment en Skype wil er eerst voor zorgen dat videogesprekken voeren in Full HD kwaliteit mogelijk is op veel apparaten.

Via: BBC

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.