Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hisense brengt eind dit jaar bril-vrije 4K Ultra HD 3D tv’s uit

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2013, 16:35 Categorie3D lcd

Het is een mond vol maar Hisense komt eind dit jaar met een aantal bril-vrije 4K Ultra HD 3D tv’s. Simpeler gezegd komt het bedrijf met Ultra HD tv’s die 3D content zonder het gebruik van een 3D bril kunnen weergeven.

Voor de nieuwe tv’s, waar nog maar weinig over bekend is, maakt Hisense gebruik van de bril-vrije 3D techniek die door StreamTV ontwikkeld is. Deze techniek maakt het mogelijk om middels de hoge 4K-resolutie verschillende beelden weer te geven die voor het linker oog en het rechter oog bestemd zijn. Vervolgens is het mogelijk om vanuit meerdere kijkhoeken 3D-content te bekijken zonder dat je hier een 3D bril voor nodig hebt. Daarbij zouden de beelden in meer dan Full HD kwaliteit getoond worden.

Hisense is niet de eerste fabrikant die een bril-vrije 3D tv, ook wel een autostereoscopische 3D tv genoemd, op de markt brengt. Twee terug deed onder meer Toshiba dat al maar de ervaringen met deze modellen waren niet om over naar huis te schrijven. Zo liet de kwaliteit van het beeld te wensen over en was er maar een beperkt aantal kijkpositief voor optimale 3D weergave. Deze problemen zouden met de techniek van StreamTV grotendeels verholpen zijn.

Wanneer de tv’s van Hisense exact verschijnen en of ze ook naar Nederland komen is nog niet bekend. Wel worden de tv’s volgens het bedrijf een stuk goedkoper dan de huidige 4K Ultra HD tv’s van grote A-merken. De verwachting is dat ook Philips op korte termijn haar eerste bril-vrije 3D tv lanceert. Hiervoor werkt het bedrijf samen met Dolby.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.