Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony KDL-42W805A (W805A-serie) lcd led tv review

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2013, 15:50 Categorie3D lcd reviews

Sony heeft geen grote 2013 lcd tv line-up maar focust zich wel op high-end modellen met aantrekkelijke specificaties. Eerder keken we al naar het topmodel voor dit jaar, de W905A-serie (review), en deze keer is het de beurt aan de W805A-serie die over net wat minder high-end specificaties beschikt.

De Sony W805A-serie is afgezien van de kleur gelijk aan de W807A-serie en komt in formaten van 42-inch tot 55-inch. Alle modellen in de serie zijn uitgerust met een Full HD lcd paneel met Edge Lit led achtergrondverlichting, de Motionflow XR400 techniek voor een vloeiende weergave, Sony’s X-Reality Pro engine voor een scherpe weergave van beelden, Sony’s Smart tv platform, ingebouwd wifi, passieve 3D weergave met passieve 3D brillen, en diverse draadloze communicatiemogelijkheden als DLNA, NFC en Miracast.

Sony W805A lcd led tv review

De afgelopen week hebben we de nieuwe KDL-47W805A lcd tv van Sony uitgebreid kunnen testen. Dit model is voorzien van een iets mindere beeldkwaliteit dan de hogere W905A-serie maar beschikt verder over nagenoeg dezelfde features en functies. Een ander belangrijk verschil is dat Sony op dit model gebruik maakt van passief 3D wat zorgt voor een comfortabelere 3D-ervaring maar met zichtbare beeldlijnen. Alle ervaringen en conclusies vind je in de Sony KDL-47W805A lcd tv review op Homecinema Magazine.

Bekijk ook het complete Sony 2013 lcd tv overzicht

  • Delen:

Reacties

 1. Jan
  16 september, 2014 om 14:09

  Heb een paar maanden geleden een Sony Bravia tv gekocht, type KDL42W805A.
  Prima beeld, maar de bediening van de verschillende programma onderdelen is slecht.
  Als de via een internetverbinding bijv. op Youtube een filmpje wilt bekijken, dan heb je GEEN toetsenbord tot je beschikking op de gewenste pagina in te vullen in de zoekbalk.
  Je moet dan met de cursor van de afstandsbediening letter voor letter zappen om dit gedaan te krijgen. Een vervelend en langdurig proces, waarbij je al snel afhaakt.
  De ingebouwde Bluetooth werkt nauwelijks met een muis en met een toetsenbord al helemaal niet.
  En papieren versie van een gebruiksaanwijzing voor de tv wordt NIET geleverd. Je moet deze downloaden en eventueel uitprinten vanaf internet.
  Het ingebouwde I-Manual geeft wel alles weer, maar als je iets moet gaan doen , valt dit scherm weg.Je moet dus eerst alles gaan opschrijven.
  Kortom: een goed tv maar met een ellendige bediening! Als ik het eerder had geweten had ik deze Sony nooit gekocht! Hij is vergeleken met andere merken en dezelfde grootte, veel te duur!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.