Sky blijft de komende jaren 3D content produceren en uitzenden

09 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
Sky-3D

De afgelopen dagen en weken hebben de 3D liefhebbers een aantal tegenslagen te verwerken gekregen. Zo besloot het Amerikaanse ESPN aan het einde van dit jaar met het ESPN 3D-kanaal te stoppen, gaf de FIFA aan te overwegen het WK van 2014 niet in 3D uit te zenden en besloot de BBC eind dit jaar te stoppen met de productie en het uitzenden van 3D content. Toch zijn er ook partijen die nog steeds kansen zien met 3D.

De betaalzender Sky is al sinds het begin actief betrokken bij de techniek en zendt ook al lange tijd 3D content uit in verschillende landen. Dit gebeurt via speciale Sky 3D-zenders die in meerdere landen om ons heen te bekijken zijn. Ondanks het slechte nieuws dat de afgelopen weken de revue gepasseerd heeft laat Sky deze week weten nog steeds voor 3D te gaan en de komende jaren dan ook 3D content te blijven produceren en uitzenden. Het gaat dan met name om grote evenementen als sportwedstrijden en concertregistraties, maar ook om documentaires.

John Cassy, directeur van Sky 3D, ziet zelfs een groei in het aantal kijkers dat een abonnement op Sky 3D neemt. Het afgelopen kwartaal was het aantal nieuwe abonnees groter dan in de eerste maanden na de lancering van het kanaal. Cassy geeft aan dat het duidelijk is dat 3D nog in de kinderschoenen staat en niet geschikt is voor dagelijks tv kijken op een standaard kanaal. Daarom gaat de betaalzender door met de focus op grote evenementen waar de technologie daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt voor de kijkers.

Via: Broadcast

Reacties (1)