Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

The Wizard of Oz (De Tovernaar van Oz) komt naar IMAX en 3D Blu-ray

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 14:02 Categorie3D Blu-ray

Er zijn de afgelopen twee jaar al diverse filmklassiekers opnieuw in 3D uitgebracht, waaronder The Lion King en Titanic. Ter ere van de 75e verjaardag van de film komt The Wizard of Oz, in het Nederlands De Tovernaar van Oz, ook in drie dimensies naar de bioscoop en de huiskamer.

The Wizard of Oz werd in 1939 voor het eerst uitgebracht maar dat neemt niet weg dat bijna iedereen deze film wel gezien heeft. Na een re-release in 1949 en 1955 komt de film binnenkort nogmaals uit maar dan in 3D. Warner Bros., Prime Focus en IMAX gaan een samenwerking aan om de film voor het eerst naar IMAX theaters te brengen en dan ook nog in drie dimensies. In de VS wordt de film vanaf 20 september één week lang in de bioscopen gedraaid. Of de film ook naar de Nederlandse bioscopen komt is niet bekend.

Wel kunnen we in Nederland eind dit jaar naar de winkel voor de 3D Blu-ray versie van de film. Naast een 3D Blu-ray versie komt de film ook nogmaals uit op Blu-ray, DVD en als een digitale download. Er wordt een collector’s edition set gelanceerd die in de VS een prijs van 105 dollar krijgt. Daarbij krijg je ook een hardcover boek, een map van Oz en een aantal andere kleinigheden. De nieuwe versie van de film is opnieuw gemastered wat moet resulteren in een betere beeldkwaliteit en is volgens de filmstudio vanaf de originele film omgezet in 3D.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.