Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

FIFA overweegt WK 2014 niet in 3D uit te zenden

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2013, 15:50 Categorie3D uitzendingen

Hoewel er nog steeds veel films in 3D in de bioscoop verschijnen en er ook aardig wat 3D-films in de winkels liggen lijkt het erop dat de interesse voor 3D-content via tv-kanalen steeds minder wordt. Nadat vorige week de Amerikaanse zender ESPN, één van de grote aanjagers van 3D, aankondigde te stoppen met de 3D-zender laat nu ook de FIFA weten te overwegen het WK 2014 niet in 3D uit te zenden.

In de zomer van volgend jaar staat één van de grootste sportevenementen ter wereld gepland; het WK voetbal. Het plan was om het evenement zowel in 3D als in 4K te registreren in ieder geval in 3D uit te zenden. Niclas Ericson, FIFA’s verantwoordelijke voor tv, geeft deze week aan dat de 3D-technologie de afgelopen tijd een aantal tegenslagen heeft gehad, verwijzend naar de aankondiging van ESPN. Dit zorgt volgens Ericson voor extra druk.

De FIFA heeft daarom diverse zenders en andere uitzendinstanties om hun mening over het uitzenden van de wedstrijden in 3D gevraagd. Mocht het antwoord van deze partijen positief zijn dan is de kans groot dat de wedstrijden alsnog in drie dimensies de huiskamer bereiken. Mogelijk gaat het dan wel om een beperkt aantal wedstrijden, maar op dit moment mogen we daar al blij mee zijn. Een sportevenement leent zich immers bij uitstek voor 3D-weergave, zoals we dat ook zagen bij de Olympische spelen.

Sony heeft haar zinnen in ieder geval gezet op de volgende technologische revolutie; 4K Ultra HD. Het bedrijf gaf onlangs aan alles op alles te zetten om het WK 2014 in 4K te kunnen registreren.

Via: AVForums

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. Dramnie
  09 juli, 2013 om 0:27

  Onvoorstelbaar!!!!
  Eerst iedereen met een 3D tv opzadelen en dan geen uitzendingen meer maken.
  Ineens overgaan naar weer een ander systeem, en de consument maar betalen en bij de neus nemen.
  Hoe lang laten we ons nog voor de gek houden.

 2. peterpan
  26 juni, 2013 om 20:40

  Denk ook niet dat het echt een gemis is. met de standaard hd camera instellingen bij een wedstrijd vindt ik al genoeg diepte, vooral lage camera posities.

 3. Eise
  20 juni, 2013 om 18:56

  Moeten ze zelf weten, 3D wordt wel steeds hotter…. Dus gaat tegen de draad van de werkelijkheid in….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.