ESPN stopt eind dit jaar met 3D-uitzendingen

12 juni 2013 1 Minuut 2 Reacties
ESPN-3D

Hoewel nagenoeg elke middenklasse en high-end tv tegenwoordig over 3D weergave beschikt heeft de techniek het zwaar. Het gebrek aan content en het verplichte gebruik van een 3D bril zijn de grootste boosdoeners. En het lijkt alleen maar lastiger te worden om aan kwalitatief hoogwaardige content te komen want één van de grotere zenders die 3D als eerste omarmde, het Amerikaanse ESPN, stopt ermee.

Vandaag laat de zender tegenover Gizmodo weten dat er aan het einde van dit jaar gestopt zal worden met 3D-uitzendingen. De reden hiervoor is niet geheel onlogisch; het gebrek aan acceptatie van de techniek door consumenten. Er zouden simpelweg te weinig consumenten afstemmen op de 3D-uitzendingen van de zender. Daarbij moet gezegd worden dat men het waarschijnlijk nog lang heeft moeten rekken aangezien zowel omroepen als fabrikanten enorm veel geld geïnvesteerd hebben in de techniek.

Een teleurstelling voor diegenen die graag naar kwalitatief hoogwaardige 3D-content kijken, zeker omdat met name sport zich goed leent voor weergave in drie dimensies. Gelukkig zijn er nog een aantal zenders over die (nog) in 3D geloven, waaronder betaalzender Sky. Ben je op zoek naar 3D-content die in Nederland uitgezonden wordt? Lees dan verder in het artikel over 3D kijken in Nederland.

Mocht overigens de 3D-technologie weer een boost krijgen door bijvoorbeeld de opkomst van bril-vrije 3D tv’s, dan overweegt ESPN weer 3D-uitzendingen te programmeren.

Reacties (2)