Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

ESPN stopt eind dit jaar met 3D-uitzendingen

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2013, 17:29 Categorie3D uitzendingen

Hoewel nagenoeg elke middenklasse en high-end tv tegenwoordig over 3D weergave beschikt heeft de techniek het zwaar. Het gebrek aan content en het verplichte gebruik van een 3D bril zijn de grootste boosdoeners. En het lijkt alleen maar lastiger te worden om aan kwalitatief hoogwaardige content te komen want één van de grotere zenders die 3D als eerste omarmde, het Amerikaanse ESPN, stopt ermee.

Vandaag laat de zender tegenover Gizmodo weten dat er aan het einde van dit jaar gestopt zal worden met 3D-uitzendingen. De reden hiervoor is niet geheel onlogisch; het gebrek aan acceptatie van de techniek door consumenten. Er zouden simpelweg te weinig consumenten afstemmen op de 3D-uitzendingen van de zender. Daarbij moet gezegd worden dat men het waarschijnlijk nog lang heeft moeten rekken aangezien zowel omroepen als fabrikanten enorm veel geld geïnvesteerd hebben in de techniek.

Een teleurstelling voor diegenen die graag naar kwalitatief hoogwaardige 3D-content kijken, zeker omdat met name sport zich goed leent voor weergave in drie dimensies. Gelukkig zijn er nog een aantal zenders over die (nog) in 3D geloven, waaronder betaalzender Sky. Ben je op zoek naar 3D-content die in Nederland uitgezonden wordt? Lees dan verder in het artikel over 3D kijken in Nederland.

Mocht overigens de 3D-technologie weer een boost krijgen door bijvoorbeeld de opkomst van bril-vrije 3D tv’s, dan overweegt ESPN weer 3D-uitzendingen te programmeren.

 • Delen:

Reacties

 1. Eise
  12 juni, 2013 om 18:48

  Ik denk juist niet dat 3D het moeilijk heeft temeer als je ziet wat er allemaal in de bios uitkomt en voor thuis op BR verschjnt… wel jammer maar dan zal er wel een nieuwe partij opstaan denk ik zo want zo ongewild is 3D niet bepaald… ook met brilletje niet…

  • Martijn Chel
   13 juni, 2013 om 9:28

   In de bios valt het momenteel nog wel mee, maar let wel dat het merendeel van de films geconverteerd zijn. In de huiskamer is zowel op het gebied uitzendingen als games een stuk minder te krijgen dan een jaar terug.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.