Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

De beste 3D tv’s van 2013

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2013, 13:15 Categorie3D lcd

Wij zijn inmiddels halverwege 2013 en dat betekent dat de meeste nieuwe tv’s van de grote fabrikanten in Nederland te koop zijn. Ook weten we alles inmiddels van de nieuwe modellen, zijn er al heel wat reviews verschenen en hebben wij al een aantal interessante tv’s getest. Tijd dus voor een lijstje met de beste 3D tv’s die je op dit moment in Nederland kunt kopen.

De beste 3D tv’s van 2013

In dit artikel vind je de vijf beste 3D tv’s van 2013, gebaseerd op onze eigen reviews, tests van andere websites, de prijzen en natuurlijk de specificaties. Hoewel een tv natuurlijk veel meer is dan alleen 3D weergave is dit overzicht samengesteld door met name te kijken naar de kwaliteit van 3D content die op de betreffende modellen weergegeven wordt. Natuurlijk houdt dit ook in dat de weergave 2D materiaal op hoog niveau ligt.

Lees meer over waar je op moet letten bij het kopen van een 3D tv.

Panasonic TX-P55ST60 3D plasma tv

Als je voor een 3D tv gaat en veel waarde hecht aan de beeldkwaliteit dat is actief 3D nog steeds de beste keuze. Deze techniek zorgt voor een iets minder comfortabele 3D-ervaring dan passief 3D maar biedt wel Full HD 3D weergave. Eén van de beste series waar je dit jaar voor kunt gaan is de Panasonic ST60 plasma tv serie. Deze serie komt in schermformaten tot 65-inch wat de 3D-ervaring ten goede komt. Hoe groter de tv, des te indrukwekkender de 3D-ervaring namelijk.

Panasonic-ST60-2

Daarnaast bieden de modellen in deze serie een indrukwekkende beeldkwaliteit en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt natuurlijk voor één van de topmodellen plasma tv’s gaan maar het verschil in beeldkwaliteit tussen de ST60-serie en hogere series is niet dermate groot dat je per se meer geld moet uitgeven. De Panasonic ST60-serie is kijkend naar de kwaliteit en de prijs één van de beste 3D tv’s van dit moment.

Lees ook onze Panasonic TX-P50ST60 review.

Samsung UE55F8000 3D lcd tv

Samsung brengt in 2013 weer een groot aantal tv-series naar Nederland, waarvan de meeste modellen uitgerust zijn met 3D weergave. Ook Samsung houdt vast aan de actieve 3D techniek voor zowel de plasma als lcd tv-series. De F8000 lcd tv-serie is samen met de qua design ietwat afwijkende F8500-serie de vlaggenschipserie voor dit jaar.

Samsung-F8000-Smart-TV

Niet alleen zijn deze modellen rijkelijk uitgerust qua features en functies, ook krijg je een indrukwekkende beeldkwaliteit en een ruime keuze in schermformaten tot maar liefst 75-inch. De F8000-serie modellen zijn niet goedkoop maar leggen de lat voor de lcd-concurrentie dit jaar weer een stuk hoger. Wanneer je dus op zoek bent naar een high-end lcd led tv met 3D weergave in hoge kwaliteit dan is de Samsung F8000-serie een zeer goede keuze.

Lees meer over de Samsung F8000 lcd tv-serie.

Philips 55PFL7008K 3D lcd tv

Natuurlijk mag ook passief 3D niet in deze lijst ontbreken, met name omdat deze techniek voor veel consumenten de meest comfortabele 3D-ervaring biedt. De techniek zorgt voor minder vermoeide ogen bij het lang kijken naar 3D-materiaal en komt met goedkopere 3D brillen. Philips is één van de fabrikanten die gebruikmaakt van de passieve 3D techniek maar niet voor alle series.

Philips-PFL7008-2

De PFL7008K-serie is de enige high-end serie die gebruik maakt van passief 3D, de hogere series zijn uitgerust met actief 3D. De modellen in de PFL7008K-serie bieden een indrukwekkende SD en HD beeldkwaliteit, bieden een goede audiokwaliteit, beschikken over Ambilight verlichting aan drie zijden en komen zelfs met een functie om middels de 3D brillen een two-player game full-screen te spelen.

Lees ook onze Philips 47PFL7008K review.

LG 55LA9609 3D lcd tv

Ook LG heeft een groot aantal nieuwe lcd tv’s in Nederland gelanceerd, waaronder high-end modellen in de LA9609-serie. De Koreaanse fabrikant is al jaren voorstander van passief 3D en heeft dan ook alle lcd tv’s uitgerust met deze techniek, welke overigens door de fabrikant zelf ontwikkeld wordt.

LG-LA9609-2

De modellen in de LA9609-serie zijn niet goedkoop maar beschikken wel over de nieuwste technieken en features, waaronder Nano Full LED achtergrondverlichting, Micro Pixel Control en een Advanced Cinema Screen. Dit zorgt samen voor een zeer goede beeldkwaliteit met voor lcd tv’s een indrukwekkend diepe weergave van zwart, een hoog contrast en een overtuigend ‘pop-effect’ bij de weergave van 3D materiaal. Daarnaast levert LG vier 3D brillen mee, en zelfs ook clip-on brillen die over een normale bril geplaatst kunnen worden.

Lees meer over de LG LA9609 lcd tv-serie.

Sony KDL-55W905A 3D lcd tv

De nieuwe W905A-serie van Sony is de vlaggenschipserie voor dit jaar en de modellen in deze serie beschikken over het nieuwe Triluminos paneel. Dit paneel moet zorgen voor een groter kleurbereik en natuurgetrouwe beelden. Wat betreft de 3D weergave is dit de enige serie in de line-up van Sony die gebruik maakt van actieve 3D weergave met de zwaardere en minder comfortabele 3D brillen waarvan er overigens maar liefst vier meegeleverd worden.

Sony-W900-serie

In plaats van infrarood maakt Sony dit jaar gebruik van Bluetooth voor de communicatie tussen tv en brillen waardoor je niet meer per se recht voor de tv hoeft te zitten voor een goede 3D weergave. Voor een optimale beeldkwaliteit maken de modellen gebruik van de vernieuwde X-Reality Pro Engine en een Motionflow XR800 techniek.

Lees meer over de Sony W905A lcd tv-serie.

Panasonic VT60 en Samsung F8500 3D plasma tv’s

Wanneer je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit in zowel 2D als 3D modus en een relatief groot budget hebt dan zijn er maar twee series die je echt moet overwegen; de VT60 plasma tv-serie van Panasonic en de F8500 plasma tv-serie van Samsung. Deze series bieden op dit moment de beste beeldkwaliteit met het hoogste contrast, de meest vloeiende weergave en de diepste zwartwaarden. Ook maken beide series gebruik van actieve 3D weergave.

Samsung-F8500-plasma

Uit de vele reviews blijk dat dit de modellen met de hoogste eindscore zijn maar een echte winnaar kan er niet gekozen worden. De Panasonic zou net wat diepere zwartwaarden hebben terwijl de Samsung uitblinkt op het gebied van helderheid. Naast een goede beeldkwaliteit bieden beide series diverse interessante Smart tv features, geavanceerde kalibratiemogelijkheden en een elegant design.

Lees meer over de Panasonic VT60 plasma tv-serie
Lees meer over de Samsung F8500 plasma tv-serie

Alle 3D tv’s die in 2013 te koop zijn

Natuurlijk zijn er meer tv’s die dit jaar het overwegen waard zijn, afhankelijk van onder meer je budget en de wensen die je hebt qua overige features en functies. In het 2013 home cinema overzicht vind je alle tv’s die de grotere fabrikant in 2013 naar Nederland brengen. Hou daarnaast ook onze reviews in de gaten waarin we onze ervaringen met de nieuwste modellen delen.

 • Delen:

Reacties

 1. Wim
  17 juni, 2013 om 17:50

  Komen er eigenlijk nog revieuws van de plasma topmodellen?ben erg benieuwd hoe deze zich verhouden tot de topmodellen van vorig jaar.

  • Martijn Chel
   17 juni, 2013 om 18:08

   Ik doe mijn best. Helaas kunnen we niet alles testen maar ik probeer zoveel mogelijk te doen.

   • Wim
    17 juni, 2013 om 18:57

    Oke thanks, we wachten af… ben benieuwd;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.