Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

‘3D is geen primair koopargument meer’

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 14:27 Categorie3D lcd

Het is alweer even gelden dat we gekeken hebben naar de stand van zaken in de 3D-markt en ook wij moeten bekennen dat het op gebied van 3D erg rustig is op dit moment. Ook consumenten zouden steeds minder vaak 3D als primair koopargument beschouwen en juist naar andere features als Smart tv kijken.

Volgens de Britse retailer John Lewis hebben veel consumenten de interesse in 3D verloren en is het geen primaire reden meer om een tv wel of niet aan te schaffen. In plaats daarvan wordt er steeds meer gekeken naar de andere mogelijkheden van een tv, waaronder het Smart tv platform. Volgens de retailer is 3D niet zo belangrijk meer als dat het twee of drie jaar geleden was. Er is nog steeds vraag naar maar een primair koopargument is het niet meer.

De reden voor deze afzwakkende interesse is een reden die wel al meerder malen gehoord hebben. Consumenten zouden het gebruik van een 3D bril nog steeds als een te hoge drempel zien. De verwachtingen wat betreft de 3D-markt zijn dan ook somber gesteld totdat bril-vrij 3D echt doorbreekt. Echter hebben we op dit moment nog maar een zeer klein aantal tv’s met deze functie gelanceerd zien worden en laat de kwaliteit in de meeste gevallen te wensen over. Daarbij is volgens John Lewis het gebrek aan 3D content nog steeds een belangrijke factor.

Via: TrustedReviews

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. Anonymous
  07 juli, 2013 om 10:57

  Komt omdat te weinig 3D content nog is, bril is ook het probleem niet.

  Probleem is dat niet alle 3D tv’s zo goed zijn of te veel cross talk heeft of pasiefe 3D kwaliteit verlaagt.

  Heeft verder ook te maken met marketing wordt nouwelijks of niets mee gedaan kwa 3D.

 2. peterpan
  26 juni, 2013 om 20:50

  Beetje paradoxaal allemaal, 3d is geen primair koopargument meer maar een beetje tv met een goede beeldkwaliteit heeft tegenwoordig 3d.
  Keus van de consument wordt hier steed kleiner in naar mijn mening.
  Zie ook veel op forums dat mensen een dure 3d tv hebben gekocht, maar vanwege aanschaf van brillen( actieve versie) nog even moesten wachten.
  Maar over het algemeen ben ik wel van mening dat de meeste 3d tv’s ook een zeer goed 2d beeld geven, dat is wel weer een voordeel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.