Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Stassen Hifi opent eerste Auro 3D theater

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2013, 14:35 Categorie3D Software

Niet alleen op het gebied van beeldweergave heeft 3D de laatste jaren veel veranderd, ook op het gebied van geluidsweergave worden de drie dimensies steeds belangrijker. Het Belgische bedrijf Galaxy Studios heeft een nieuwe audiotechnologie ontwikkeld met de naam Auro 3D. Stassen Hifi is de eerste winkel die een heus theater inricht om de nieuwe techniek te demonstreren.

Auro 3D is een nieuw audioformaat dat beschikt over 11 luidsprekerkanalen en één subwooferkanaal. Naast de center speaker en de vier hoekspeakers zijn er ook vier hoogtespeakers boven de hoekspeakers geplaatst. De tiende speaker is geplaatst in het plafond en moet zorgen voor een “enorme emotionele betrokkenheid”. Het grote voordeel van dit formaat is volgens de makers dat auditieve objecten overal in een ruimte geplaatst kunnen worden. Hierdoor krijg je als luisteraar wat betreft het geluid een complete virtuele 3D-ervaring. Galaxy Studio’s richt zich met Auro 3D niet alleen op bioscopen en filmstudio’s maar ook consumenten.

Stassen Hifi is de eerste winkel ter wereld die een heus Auro 3D theater opent in het Luisterkasteel Palazzo te Tegelen. Het nieuwe Galaxy Theater is compleet uitgerust met een hoge kwaliteit Stewart Film scherm met de hoogste getrouwheid van getoonde beelden en een Barco projector voor 20K beelden. Stassen Hifi kan naar eigen nu alle geïnteresseerden volledig onderdompelen in een cocon van levensecht geluid. Bezoekers kunnen in de nieuwe zaal zelf muziek of films streamen via hun eigen smartphone of tablet.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    26 juni, 2013 om 20:58

    Zou ik tzt best wel een keer een kijkje willen gaan nemen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.