Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Screenprotector maakt bril-vrij 3D voor mobiele apparaten mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2013, 13:18 Categorie3D smartphones

Er zijn de afgelopen jaren diverse mobiele producten, waaronder tablets en smartphones, gelanceerd die beschikken over een 3D display dat 3D content kan weergeven zonder het gebruik van een bril. Toch kan het weergeven van bril-vrij 3D stukken eenvoudiger en hoeft het niet veel te kosten volgens de ontwikkelaar van een nieuwe screenprotector.

Screenprotector voor bril-vrij 3D

Temasek Polytechnic (TP) en A*STAR’s Institute of Materials Research and Engineering’s (IMRE) hebben deze week een screenprotector aangekondigd die ontwikkeld is middels nanotechnologie. Dit laagje folie dat normaal gesproken puur bescherming biedt tegen krassen kan volgens de makers elk display van mobiele apparaten omtoveren in een 3D display dat content kan weergeven zonder het gebruik van een 3D bril.

De folie is minder dan 0.1 millimeter dik en bevat ongeveer een half miljoen gerichte lenzen in het oppervlak. De 3D content kan door deze lenzen in verschillende kijkhoeken en zowel in portrait als landscape modus weergegeven worden. Met de screenprotector wordt een Android of iOS applicatie geleverd waarmee 2D foto’s en video’s in 3D omgezet kunnen worden zodat je direct aan de slag kunt. Daarnaast wordt er gewerkt aan een software development kit waarmee game ontwikkelaars hun huidige games in 3D kunnen omzetten.

Wanneer de screenprotector op de markt moet verschijnen en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Bron: IMRE

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.