Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

BBC: “Kijkers steeds minder enthousiast over 3D”

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2013, 18:31 Categorie3D uitzendingen

Begin dit jaar liet een verantwoordelijke voor de TV producties bij de BBC al weten dat 3D zijn langste tijd gehad heeft en deze week laat een manager van de Engelse omroep weten dat kijkers steeds minder enthousiast zijn over 3D. Elke keer kijken er volgens de omroep minder mensen naar 3D uitzendingen.

BBC: Minder interesse van kijkers

Andy Quested, een manager bij de BBC, liet tijdens de Future TV bijeenkomst in Londen weten dat hoewel de omroep één van de grote voorstanders van 3D was, er steeds minder interesse van kijkers is. De BBC heeft de afgelopen twee jaar regelmatig getest met 3D content, waaronder de Olympische Spelen en een aantal shows in 3D, maar heeft de kijker blijkbaar niet kunnen overtuigen. Hoewel 1.5 miljoen huishoudens in de UK een 3DTV hebben zou maar een zeer klein gedeelte de functie ook daadwerkelijk gebruiken.

Neerwaartse spiraal na Olympische Spelen

Volgens Quested waren de Olympische Spelen in 3D een succes aangezien meer dan de helft van de huishoudens met een 3DTV op het 3D-kanaal afstemde. Echter was er daarna sprake van een neerwaartse spiraal waarbij sommige 3D uitzendingen bekeken werden door maar 4.000 kijkers. Hieruit concludeert Quested dat 3D voor de BBC waarschijnlijk geen toekomstperspectief biedt.

3D zonder bril

Hoewel de cijfers natuurlijk voor zich spreken is er ook wel een argument te bedenken waarom kijkers na de Olympische Spelen steeds minder interesse getoond hebben. 3D komt namelijk het beste uit de verf bij grote evenementen, sport en films. Wanneer men hier meer focus op gelegd had zou die neerwaartse spiraal mogelijk een stuk minder opvallend geweest zijn. Toch sluit Quested niet helemaal uit dat 3D een toekomst heeft. Zodra bril-vrij 3D namelijk breed beschikbaar komt voor consumenten en de kwaliteit ook goed genoeg is zou dit mogelijk een groot verschil kunnen maken.

Bron: 3D Focus

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.