Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba 2013 3D LED TV line-up (L7, M8 en M9 series)

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2013, 12:07 Categorie3D lcd

Toshiba komt in 2013 niet alleen met twee nieuwe 3D Blu-ray spelers, de Japanse fabrikant komt ook met drie nieuwe 3D TV series. Twee van deze series bestaan uit modellen met een Full HD resolutie, terwijl de modellen in de M9 serie beschikken over de hoge 4K Ultra HD resolutie.

Alle nieuwe modellen die Toshiba in 2013 op de markt brengt beschikken over een vernieuwd Smart TV platform dat gaat onder de naam Cloud TV. Dit platform biedt onder meer diverse zoekfuncties en tips om de gebruiker te voorzien van interessante content. Daarnaast is er natuurlijk toegang tot een bibliotheek aan applicaties en kan de gebruiker het platform naar eigen wens instellen. De gebruikersinterface is compleet vernieuwd en moet volgens Toshiba intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn.

Toshiba-cloud-tv

In 2013 zien we ook verschillende nieuwe verbindingsmogelijkheden terugkomen. Zo zijn de meeste modellen uitgerust met een ingebouwde wifi module, de mogelijkheid om bestanden draadloos uit te wisselen middels WiDi, en de mogelijkheid mobiele apparaten te koppelen middels MHL. Natuurlijk is er ook de bekende DLNA ondersteuning voor het streamen van bestanden binnen je thuisnetwerk. Een nieuwe feature is de mogelijkheid om programma’s op te nemen op een aangesloten USB harddisk.

Toshiba M9 serie

De M9 serie van Toshiba is een unieke serie aangezien deze bestaat uit modellen die beschikken over de hoge 4K Ultra HD resolutie met 3.840 bij 2.160 pixels. De serie bestaat uit een 58 inch, een 65 inch en een 84 inch LED TV. Het 58 inch model beschikt over actieve 3D weergave, terwijl de twee grotere modellen voorzien zijn van passief 3D. Verder zijn de TV’s onder meer uitgerust met Edge Lit LED achtergrondverlichting, de 4K CEVO processor voor het opschalen van HD content naar een 4K resolutie, Toshiba’s Cloud TV platform, ingebouwd Wifi met WiDi ondersteuning, USB en HDMI poorten, en de Audyssey Premium Television audiotechniek.

Lees meer over de Toshiba 2013 Ultra HD TV line-up.

Toshiba-L7-serie

Toshiba L7 en M8 serie

De Toshiba L7 en M8 serie zijn de enige twee series met modellen die beschikken over een Full HD weergave en ondersteuning voor de weergave van 3D materiaal. Beide series bestaan uit modellen met een 40 inch, 50 inch en 58 inch formaat. Qua features beschikken de TV’s onder meer over actieve 3D weergave met 2D naar 3D conversie, Edge Lit LED achtergrondverlichting, een 200Hz Active Motion Rate, Resolution+, vier HDMI poorten, twee USB poorten en Toshiba’s Cloud TV platform. De modellen uit de L7 en M8 serie worden geleverd in glanzend zwart en zijn daarnaast voorzien van een geraffineerde versiering.

Lees meer over de volledige Toshiba 2013 LCD/LED TV line-up.

Beschikbaarheid en prijzen

De 3D LED TV’s uit de Toshiba L7 en M8 serie zijn leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2013. De nieuwe Ultra HD TV’s uit de M9 serie zijn vanaf het derde kwartaal van 2013 leverbaar. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Toshiba 2013 home cinema line-up

Een overzicht van alle home cinema producten die Toshiba in 2013 op de markt brengt vind je in het 2013 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.