Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sterrix patenteert “perfecte” bril-vrije 3D techniek

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2013, 13:48 Categorie3D zonder bril

Het Duitse bedrijf Sterrix heeft naar eigen zeggen de perfecte techniek voor de weergave van 3D materiaal zonder het gebruik van een 3D bril gevonden. Het European Patent Office (EPO) heeft deze week het patent voor de Pseudo-Holographic display technologie goedgekeurd waardoor we mogelijk in de nabije toekomst hoge kwaliteit bril-vrije 3D displays kunnen verwachten.

De “perfecte” bril-vrije 3D techniek

De Pseudo-Holographic display technologie is een uitbreiding van de bekende autostereoscopische (bril-vrije) 3D techniek waarbij het mogelijk is om een onbeperkt aantal perspectieven en kijkposities te genereren. Bij de huidige autostereoscopische techniek is het aantal kijkhoeken, ook wel sweetspots genoemd, zeer beperkt. Volgens Sterrix kunnen honderden mensen tegelijkertijd naar een display met de Pseudo-Holographic display technologie kijken en ziet iedereen een optimaal 3D beeld.

De technologie maakt gebruik van een nieuwe pixelstructuur en een resolutie die honderdmaal groter is dan HD. Dit alles moet volgens het bedrijf zorgen voor een natuurlijkere en betere 3D perceptie, een kleinere kans op vermoeide ogen bij het lang kijken naar 3D materiaal, een betere diepteperceptie en altijd een resolutie van minimaal Full HD. Daarbij kan de techniek ook in huidige LCD en OLED displays verwerkt worden.

Waar wachten we nog op? Op de ontwikkeling van de hele techniek want voor nu staat het allemaal alleen nog op papier. In theorie klinkt het in ieder geval veelbelovend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.