Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony 2013 3D LED TV line-up met de W905A en W805A series

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2013, 14:08 Categorie3D lcd

Sony heeft eerder dit jaar de BDP-S5100 en BDP-S4100 3D Blu-ray spelers gepresenteerd en daarbij horen natuurlijk 3D TV’s. Deze week heeft Sony meer informatie vrijgegeven over de 3D modellen die we dit jaar kunnen verwachten. Er komen dit jaar echter maar twee series met 3D weergave; de W905A en de W805A/W807A serie.

Dit artikel is een samenvatting met alleen producten die over 3D ondersteuning beschikken. Een overzicht van alle modellen, specificaties, en prijzen vind je in het Sony 2013 LED TV overzicht op Homecinema Magazine.

Sony 2013 3D LED TV’s

Sony houdt het aanbod van TV’s voor dit jaar klein en focust zich vooral op high-end features. Zo zijn de high-end modellen uitgerust met de Triluminos techniek welke moet zorgen voor natuurgetrouwe kleurweergave, een hogere helderheid en een groter kleurbereik. Ook beschikken alle modellen over Edge Lit LED achtergrondverlichting en de nieuwe X-Reality Pro Engine voor een vloeiende weergave van beelden en het optimaal opschalen van SD beelden naar Full HD resolutie.

Andere nieuwe features zijn een compleet vernieuwde user interface met toegang tot het Sony Entertainment Network, NFC ondersteuning voor het eenvoudig koppelen van mobiele apparaten met de TV, Miracast voor het streamen van het beeld van je smartphone of tablet naar de TV, en de TV Sideview app waarmee je een tablet of smartphone als tweede scherm kunt gebruiken en kunt bladeren door content en de TV gids.

Sony W905A 3D LED TV serie

Het topmodel voor 2013 is de W905A serie met modellen van 40 inch tot 55 inch. De modellen in deze serie beschikken onder meer over een Full HD resolutie, het Triluminos paneel, Edge Lit LED achtergrondverlichting, de X-Reality Pro Engine, Motionflow XR800, NFC ondersteuning met Miracast en ingebouwd wifi. Wat 3D betreft beschikken deze modellen over actieve 3D weergave met actieve 3D brillen en 2D naar 3D conversie.

Sony-W900-serie

Sony W805A/W807A 3D LED TV serie

Een stapje lager vinden we de enige andere serie met 3D weergave, de W805A/W807A serie. De modellen in deze serie beschikken niet over het Triluminos paneel en moeten het doen met passieve 3D weergave in plaats van actieve 3D weergave. Wel is er de mogelijkheid om 2D materiaal naar 3D om te zetten. Daarnaast zijn de TV’s uitgerust met een Full HD paneel, Motionflow XR400, X-Reality Pro, ingebouwd wifi, NFC ondersteuning met Miracast, de TV Sideview app en USB opnamen.

Sony-W800-serie

Selectie laagste prijzenMeer informatie

Een overzicht van alle modellen, features en specificaties vind je in het Sony 2013 LCD/LED TV overzicht op Homecinema Magazine.

Sony 2013 home cinema overzicht

Voor een compleet overzicht van alle plasma TV’s, LCD TV’s, Blu-ray spelers, en home cinema systemen die Sony in 2013 lanceert kun je terecht in ons 2013 Home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.