Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung 2013 3D LED TV line-up met F8500 en F8000 topmodellen

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2013, 16:04 Categorie3D lcd

Samsung heeft deze week haar complete HDTV line-up voor 2013 bekendgemaakt, met onder meer meer twee plasma TV series en maar liefst zeven LED TV series die beschikken over 3D weergave. Hoewel de keuze wat betreft 3D plasma TV’s dus beperkt is, zijn er 3D LED TV’s voor elk budget, van elke grootte en met elk gewenst design.

Dit artikel is een samenvatting met alleen producten die over 3D ondersteuning beschikken. Een overzicht van alle modellen, specificaties, en prijzen vind je in het Samsung 2013 LED TV overzicht op Homecinema Magazine.

Samsung 2013 3D LED line-up

Voordat we dieper duiken in de specificaties en features van specifieke modellen heeft Samsung ook algemene verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft de Koreaase fabrikant het Smart TV platform een nieuwe look gegeven waarbij vijf verschillende homescreens met interessante content uit een bepaalde categorie centraal staan. Deze homescreens kunnen gevuld worden met eigen content, ook per gebruiker, en kunnen zelfs suggesties geven voor content die mogelijk interessant is voor je.

Daarnaast heeft Samsung de Smart Interaction feature verbeterd. Hiermee is het mogelijk de TV’s middels spraak en bewegingen te bedienen. Dit jaar is het bijvoorbeeld mogelijk met twee handen gebaren te maken die de TV kan herkennen. Bediening van de TV kan echter ook gewoon plaatsvinden middels de vernieuwde Smart Touch afstandsbediening of de speciaal voor smartphones ontwikkelde smartphone remote app. Ook is het mogelijk content uit te wisselen tussen de TV en je mobiele apparaten en kun je live TV content op je tablet of smartphone bekijken.

Samsung-Smart-TV-2013

De high-end modellen dit dit jaar gelanceerd worden beschikken net als de high-end modellen van vorig jaar over Smart Evolution. Dit houdt in dat je de TV volgend jaar kunt upgraden door de zogenaamde Smart Evolution Kit aan te schaffen. Hiermee krijg je de beschikking over nieuwe software en mogelijk een nieuwe processor. Zo kunnen de Smart TV’s van vorig jaar dit jaar middels de Smart Evolution Kit voorzien worden van de nieuwe quadcore processor.

Voor de rest heeft Samsung natuurlijk weer aandacht besteed aan een nieuw design. Met name de high-end LCD en plasma TV series beschikken over een indrukwekkend en onderscheidend design waarbij de voet naadloos overloopt in de aluminium behuizing. De overige modellen beschikken over een wijde open voet, en tweepotige voet, een vierpotige voet of een platte voet. Qua beeldkwaliteit belooft Samsung verbeteringen op het gebied van zwartwaarden, contrast en helderheid. De Koreaanse fabrikant kiest ook dit jaar weer voor de actieve 3D techniek en rust de meeste modellen standaard uit met twee 3D brillen.

Samsung F8500 3D LED TV serie

De vlaggenschipserie voor 2013 is de F8500 LED TV serie (bovenaan afgebeeld). De modellen in deze serie beschikken over het indrukwekkende ‘lip’ design en zijn daarnaast uitgerust met alle high-end features die dit jaar geïntroduceerd worden. Zo beschikken de TV’s over een Edge Lit LED paneel met Micro Dimming Ultima, een 1000Hz CMR, actieve 3D weergave, Smart Evolution en Interaction, het Smart Hub platform, Wifi Direct met Screen Mirroring, een quadcore processor, twee tuners, een ingebouwde camera met gezichtsherkenning, de Smart Touch Remote en ingebouwd wifi.

Samsung-F8000-Smart-TV

Samsung F8000 en F7000 3D LED TV series

Een stapje lager vinden we de F8000 serie (hierboven afgebeeld) met modellen die over een ander design met open voet beschikken. Qua overige specificaties komen de LED TV’s grotendeels overeen met de modellen in de F8500 serie. De modellen in de F7000 serie verschillen niet alleen qua design maar ook in beeldkwaliteit. Zo zijn de TV’s uitgerust met Micro Dimming Pro en een 800Hz CMR.

Samsung-F6750

Overige 3D LED TV series

Pas in de F66xx en F67xx series (hierboven afgebeeld) zien we de echt grote verschillen terug. Zo moeten de modellen in deze serie het doen met een dualcore processor in plaats van de quadcore variant, is er geen ingebouwde camera, ontbreekt de Smart Evolution feature en zijn de gebruikte beeldtechnieken minder geavanceerd. Het verschil met de F6510 en F6500 series zijn weer met name gebaseerd op het design maar de modellen in deze serie moeten het ook doen zonder het Ultra Clear Panel. De laatste serie met 3D weergave is de F6400 serie. Modellen in deze serie beschikken ook weer over een iets ander design en een lagere 200Hz beeldtechniek.

Alle specificaties, prijzen en modellen

Een overzicht van alle specificaties, features, modellen, formaten en prijzen van de hierboven genoemde 3D LED TV series vind je in het Samsung 2013 LED TV overzicht op Homecinema Magazine. Voor een compleet overzicht van alle plasma TV’s, LCD TV’s, Blu-ray spelers, en home cinema systemen die Samsung in 2013 lanceert kun je terecht in ons 2013 Home cinema overzicht.

Selectie laagste prijzen

 • Delen:

Reacties

 1. Martin
  07 mei, 2013 om 13:11

  Er zijn in de topmodellen nu 2 tuners aanwezig. Kan er dan nu via USB één kanaal worden opgenomen terwijl je naar een ander kanaal aan het kijken bent?

 2. Sander
  27 maart, 2013 om 19:09

  Is er al zicht op een review van de F8000? Ik heb er al diverse gelezen uit het buitenland, maar toch… 🙂

  • Martijn Chel
   27 maart, 2013 om 19:27

   Nee, helaas nog niet. Ik hoop begin volgende maand.
   Sowieso te vinden op homecinemamagazine.nl deze keer!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.