Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

HP ontwikkelt nieuw bril-vrij 3D display met wijde kijkhoeken

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2013, 11:32 Categorie3D lcd

De meeste 3D displays die we momenteel kunnen kopen hebben nog steeds brillen nodig om 3D materiaal te kunnen weergeven maar het zal niet lang meer duren voordat ook bril-vrij 3D een breder ingezette optie wordt. HP is één van de bedrijven die werkt aan deze techniek en heeft deze week een prototype 3D display getoond dat gebruik maakt van hologrammen.

HP bril-vrij 3D display

Het display dat HP in onderstaande video toont is nog een prototype en heeft ook nog zijn beperkingen. Met de nieuwe techniek kan content op 200 verschillende ‘sweetspots’ optimaal weergegeven worden, met een kijkhoek van 180 graden. Dit is vele malen beter dan de het beperkte aantal kijkhoeken van de bril-vrije 3D displays die we tot op heden gezien hebben. De content wordt in de vorm van een soort hologram net voor het display getoond en de kijker kan nagenoeg vrij voor het display bewegen zonder het 3D beeld te verliezen.

Het LCD display van HP is met een dikte van een halve millimeter eenvoudig in mobiele apparaten te integreren maar de belangrijkste beperking is momenteel de content. Producenten van content moeten namelijk een beeld vanuit elke mogelijke kijkhoek vastleggen, iets dat met de huidige techniek zeer lastig is. Voorlopig is de techniek dan ook met name interessante voor met de computer gegenereerde content.

Bron: MIT

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.