Sky gaat Formule 1 voor de eerste keer in 3D uitzenden

07 februari 2013 1 Minuut 2 Reacties
Sky-Formule-1-HD

Het gebrek aan goede 3D content is één van de redenen waarom 3D nog niet echt geaccepteerd wordt in de huiskamer. Toch zijn er zenders die de moed niet opgeven, zoals Sky. De Britse tak van de betaalzender heeft aangekondigd voor de eerste keer een Formule 1 weekend in 3D te gaan uitzenden.

Formule 1 in 3D bij Sky

Het laatste testweekend van de Formule 1, voor de start van het seizoen, zal op de speciaal voor 3D in het leven geroepen Sky 3D zender uitgezonden worden. De omroep toont alle vier de dagen van het evenement op het circuit van Catalunya in Spanje. De eerste uitzending gaat op 28 februari van start en de laatste uitzending is op 3 maart. Tijdens het weekend krijgen de coureurs de laatste kans zich voor te bereiden op de eerste race van het seizoen welke plaatsvindt in Australië.

Sky heeft helaas nog geen verdere plannen om een daadwerkelijke race in drie dimensies uit te zenden bekendgemaakt. Mogelijk wil de zender eerst zien dat er interesse in is. Sky geeft wel aan dat dit de innovatie is die de zender beloofd heeft. De 3D uitzendingen moeten zorgen voor een intensere race-ervaring met extra diepte en perspectief.

Het testweekend wordt niet alleen in 3D uitgezonden op Sky 3D maar ook op het normale Sky Sports F1 HD kanaal. Alle Sky World HD abonnees hebben gratis toegang tot Sky 3D en dus de Formule 1 uitzendingen.

Reacties (2)