Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic 3D plasma TV line-up 2013 (ZT60, VT60, GT60 en ST60 series)

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2013, 13:34 Categorie3D tv's

Panasonic heeft haar Europese plasma TV line-up en LCD TV line-up voor 2013 bekendgemaakt en ook dit jaar zijn de meeste modellen weer voorzien van 3D weergave. De vlaggenschipserie van dit jaar is de ZT60 serie welke in beperkte oplage en alleen in een 60 inch formaat gelanceerd wordt. Daarnaast komt Panasonic met de VT60, GT60 en ST60 3D plasma TV series.

Dit artikel is een samenvatting met alleen producten die over 3D ondersteuning beschikken. Een overzicht van alle modellen, specificaties, en prijzen vind je in het Panasonic 2013 plasma TV overzicht op Homecinema Magazine.

Panasonic 2013 3D plasma TV series

Het topmodel voor 2013 is zoals gezegd de ZT60 serie. Panasonic heeft deze TV uitgerust met een zogenaamd Studio Master paneel welke moet zorgen voor extreem diepe zwartwaarden en een hoog contrast. Panasonic zegt zelfs een betere beeldkwaliteit te kunnen bieden dan de bekende Pioneer Kuro plasma TV’s die tot op heden nog door veel filmliefhebbers geprefereerd worden.

Alle 3D plasma TV series van Panasonic beschikken over actieve 3D weergave en de meeste modellen worden met twee 3D brillen geleverd. Verder zijn de meeste plasma TV’s uitgerust met Panasonic’s vernieuwde Smart TV platform met het zogenaamde My Home Screen dashboard, Swipe and Share 2.0 voor het delen van media met mobiele apparaten, en de Touch Pen accessoire waarmee foto’s op TV bewerkt kunnen worden en vervolgens naar een tablet of smartphone gestuurd kunnen worden.

Panasonic-ZT60

Panasonic ZT60 serie

Een andere nieuwe feature is de mogelijkheid om een TV programma op te nemen via een aangesloten USB harddisk terwijl je naar een andere zender kijkt. De high-end plasma modellen beschikken namelijk over twee tuners. Panasonic heeft daarnaast de afstandsbediening vernieuwd en de duurdere modellen zijn voorzien van spraakbediening. Hiermee zijn simpele taken als het veranderen van kanaal of volume uit te voeren.

De ZT60 serie bestaat uit één model; de 60 inch TX-P60ZT60. Deze plasma TV is uitgerust met actief 3D en wordt met twee 3D brillen geleverd. Ook is de TV voorzien van het high-end Studio Master paneel dat door Panasonic reeds gekalibreerd is, THX certificering in 2D en 3D modus, isfccc kalibratiemogelijkheden, een zeer slank design, een krachtige Hexa processor, Smart Viera en ingebouwd wifi. De VT60 modellen moeten het doen met een iets minder elegant design en beschikken niet over het Studio Master paneel. Alle VT60 modellen beschikken over THX certificering voor 2D en 3D modus, Panasonic’s Smart TV platform en actief 3D met meegeleverde 3D brillen.

Panasonic-VT60

Panasonic VT60 serie

De GT60 modellen komen grotendeels overeen met de VT60 modellen maar moeten het doen met (theoretisch gezien) iets mindere zwartwaarden, een minder elegant design en één enkele tuner. De modellen in de ST60 serie moeten het doen met een paneel van iets mindere kwaliteit en beschikken niet over een THX certificaat. Wel beschikken de ST60 modellen nog steeds over 3D weergave en Panasonic’s Smart Viera platform.

Alle specificaties, prijzen en modellen

Een overzicht van alle specificaties, features, modellen, formaten en prijzen van de hierboven genoemde plasma TV series vind je in het Panasonic 2013 plasma TV overzicht op Homecinema Magazine. Voor een compleet overzicht van alle LCD/LED TV’s, Blu-ray spelers en home cinema systemen die Panasonic in 2013 lanceert kun je terecht in het 2013 Home cinema overzicht.

Selectie laagste prijzen • Delen:

Reacties

 1. Sonmez
  17 februari, 2013 om 15:24

  Nou hopen dat er met de nieuwe VT60 en ZT60 serie geen (logo) inbrand klachten etc. Voorkomen zoals
  de voorgaande 50 serie. Blijf er nog steeds verbaasd over dat er veel klachten zijn over inbranding en dan met name de vt50 serie modellen?

  Als ik er voor zou gaan (mits weinig prijsverschil met vt60) dan een 55inch ZT maar weet niet zeker of deze komt.

  Sonmez

  • Martijn Chel
   17 februari, 2013 om 15:28

   Zie link onderin artikel. Die komt helaas niet.

 2. Rob
  13 februari, 2013 om 18:48

  Gaat dit, Panasonic’s vernieuwde Smart TV platform, ook nog komen op 2012 plasma 3D 64 inch modellen, panasonic???

  • Martijn Chel
   14 februari, 2013 om 20:33

   Geen idee maar ik acht de kans klein.

   • Rob
    15 februari, 2013 om 9:07

    Dank je Martijn, nou dan is dit me laatste Panasonic geweest.
    is en blijft een mooie plasma, zeker de zwartwaardes zeker op dit formaat. Maar voor de rest is het niets als het om smarttv gaat, simpele apps als Nu.nl enz zitten er niet eens op. En het smartgedeelte is echt zo verouderd.
    Dan maar eens kijken naar LG of Samsung

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.