Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony komt met BDP-S5100 en BDP-S4100 3D Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2013, 14:42 Categorie3D Blu-ray

Nadat we eerder al de nieuwe 3D Blu-ray spelers line-up van Samsung en Panasonic voorbij zagen komen is het nu de beurt aan Sony. Het Japanse bedrijf heeft tijdens CES 2013 een tweetal 3D Blu-ray spelers gepresenteerd die beiden beschikken over 3D weergave maar het zonder upscaling naar de hoge 4K Ultra HD resolutie moeten doen.

Sony BDP-S5100 en BDP-S4100

De BDP-S5100 is het meest geavanceerde model van de twee, al verschillen de specificaties niet bijzonder veel. Het enige belangrijke verschil is dat de BDP-S5100 over een ingebouwde Wifi module beschikt terwijl de BDP-S4100 het moet doen met een ethernet poort. Verder zijn beide spelers uitgerust met ondersteuning voor CD’s, DVD’s, (3D) Blu-ray discs en Super Audio CD’s. Natuurlijk kan ook het streamen van media richting de speler niet ontbreken en is er ondersteuning voor de meest populaire bestandsformaten. Ook zijn beide spelers voorzien van een Quick-Start functie.

Ook zijn beide spelers uitgerust met 2D naar 3D conversie, Sony’s Entertainment Network voor het downloaden en gebruiken van applicaties en interactieve diensten, een smartphone app waarmee de Blu-ray speler bediend kan worden, twee USB poorten voor het aansluiten van een USB stick of schijf, een ingebouwde web browser voor het surfen op het internet en DLNA ondersteuning voor het streamen van media. Daarnaast kun je middels de TV SideView applicatie suggesties krijgen voor interessante content, kun je de elektronische programma-gids bekijken en zelfs programma’s door de TV laten opnemen.

Sony-BDP-S4100

Prijs en beschikbaarheid

De Sony BDP-S5100 moet in maart verschijnen voor een adviesprijs van 160 euro. In dezelfde maand verschijnt de Sony BDP-S4100 voor een adviesprijs van 120 euro. Naast deze modellen lanceert Sony ook nog twee Blu-ray spelers zonder 3D weergave.

Sony 2013 home cinema overzicht

Alle home cinema producten die Sony in 2013 lanceert, waaronder nieuwe LED TV’s, 4K Ultra HD TV’s en home cinema systemen, vind je in het 2013 home cinema overzicht.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.