Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung lanceert vlaggenschip BD-F7500 3D Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2013, 14:08 Categorie3D Blu-ray

Samsung komt in 2013 met een nieuwe vlaggenschip 3D Blu-ray speler. De BD-F7500 is voorzien van een nieuw strak design, biedt 3D weergave, 2D naar 3D conversie en upscaling naar de hoge 4K Ultra HD resolutie. Natuurlijk kan ook Samsung’s vernieuwde Smart TV platform niet ontbreken.

Update: Samsung heeft inmiddels de complete 2013 3D Blu-ray speler line-up gelanceerd, inclusief features en prijzen.

Samsung BD-F7500 3D Blu-ray speler

Samsung zal dit jaar met een aantal nieuwe Blu-ray spelers komen maar wanneer je op zoek bent naar de beste prestaties en de meeste features dan is de BD-F7500 interessant. Deze 3D Blu-ray speler kan omgaan met zowel DVD en CD als Blu-ray discs, kan 2D content automatisch omzetten naar 3D en kan HD content zelfs omzetten naar een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Echter heb je voor deze laatste feature wel een 4K Ultra HD display nodig. Toevallig heeft Samsung daarvoor de S9000 UHD Ultra HD TV gelanceerd die dit jaar in Nederland zal verschijnen.

Verder beschikt de BD-F7500 onder meer over ondersteuning voor alle HD audioformaten, AllShare streaming van en naar tablets en smartphones, ingebouwd Wifi en een quad-core processor die moet zorgen voor snellere prestaties en een betere beeldkwaliteit. Achterop de Blu-ray speler vinden we ook nog 7.1-kanaals analoge uitgangen zodat de speler via tulpkabels met een receiver verbonden kan worden.

Vernieuwd Smart TV platform

Samsung heeft voor dit jaar ook een nieuw Smart TV platform ontwikkeld. De belangrijkste functies zijn hetzelfde gebleven maar het uiterlijk is op meerdere punten aangepast. Zo beschikt het nieuwe Smart TV platform over verschillende homescreens die elk applicaties, content en andere informatie voor een bepaalde categorie weergeven. Lees meer over Samsung’s nieuwe Smart Hub.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung BD-F7500 moet in de eerste helft van 2013 op de markt verschijnen. De adviesprijs is helaas nog niet bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.