Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic lanceert DMP-BDT330 en DMP-BDT230 3D Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2013, 14:49 Categorie3D Blu-ray

Panasonic komt dit jaar maar met twee nieuwe 3D Blu-ray spelers maar de twee topmodellen van vorig jaar blijven ook voor 2013 aanwezig in het assortiment. Panasonic lanceerde vorig jaar de high-end DMP-BDT500 Blu-ray speler en de stijlvolle DMP-BBT01 Blu-ray speler. Dit jaar worden de DMPBDT330 en DMP-BDT230 aan het assortiment toegevoegd.

Panasonic DMP-BDT330 en DMP-BDT230

De DMP-BDT330 en DMP-BDT230 Blu-ray spelers van Panasonic beschikken beiden over ondersteuning voor zowel CD’s en DVD’s als (3D) Blu-ray films. Daarnaast kunnen de spelers 2D materiaal naar 3D omzetten. Panasonic heeft in 2013 een nieuw Smart Viera platform geïntroduceerd met een speciale Homescreen waarop de belangrijkste informatie van en suggesties voor elke gebruiker te vinden is. Ook ontbreek het Viera Connect platform waarmee applicaties gedownload en gebruikt kunnen worden niet.

Beide Blu-ray spelers beschikken verder over een ingebouwde web browser, Miracast ondersteuning voor het streamen van media vanaf een mobiel apparaat naar de TV, Display Mirroring om het beeld op je smartphone of tablet weer te geven op TV en een ingebouwde Wifi module waarmee draadloos verbinding gemaakt kan worden met je thuisnetwerk.

Panasonic-DMP-BDT330-2

Het meest geavanceerde model is de DMP-BDT330. Deze Blu-ray speler beschikt naast bovenstaande features over de mogelijkheid om HD content om te zetten naar de hogere 4K Ultra HD resolutie. Om content in deze resolutie weer te geven is echter wel een 4K Ultra HD display vereist. Daarnaast beschikt de speler over twee HDMI uitgangen waardoor je de speler kunt koppelen met een receiver die niet beschikt over 3D ondersteuning.

Panasonic DMP-BDT500 en DMP-BBT01

Hoewel de twee nieuwe 3D Blu-ray spelers veel van dezelfde features en zelfs extra features bevatten blijven de twee topmodellen van vorig jaar ook dit jaar te koop.

De Panasonic DMP-BDT500 Blu-ray speler beschikt over meerdere high-end features en specificaties waaronder twee HDMI uitgangen, twee USB poorten, een SD card reader, 7.1-kanaals analoge audio uitgangen, Adaptive Chroma Processing, 192kHz/32bit DAC, Pure Audio via HDMI, Digital Tube Sound en DLNA streaming. Meer informatie over deze speler vind je in de Panasonic DMP-BDT500 review.

Panasonic-DMP-BDT500-2

De Panasonic DMP-BBT01 is qua design buitenbeentje. Dit model kan namelijk zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden, is voorzien van een compact design en beschikt over een eigen standaard. Verder beschikt de Blu-ray speler onder meer over 3D weergave, 2D naar 3D conversie, High Clarity Sound Plus, Digital Tube Sound, Ingebouwd WiFi en Panasonic’s Viera Connect platform.

Prijs en beschikbaarheid

Panasonic brengt de nieuwe 3D Blu-ray spelers begin dit jaar op de markt. De Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend, maar in de VS gaat de DMP-BDT230 129,99 dollar kosten en krijgt de DMP-BDT330 een prijs van 199,99 dollar mee. Overigens heeft Panasonic ook een aantal nieuwe Blu-ray spelers zonder 3D weergave gelanceerd.

Meer Panasonic producten voor 2013

Panasonic komt in 2013 met heel wat nieuwe producten voor je home cinema systeem. o heeft de Japanse fabrikant nieuwe plasma en LCD TV’s gelanceerd en worden er een aantal nieuwe home cinema systemen op de markt gebracht. Een overzicht van alle producten die Panasonic in 2013 lanceert kun je terecht in het 2013 home cinema overzicht.

 

  • Delen:

Reacties

  1. wil
    02 maart, 2013 om 9:50

    Hopelijk ondersteunen ze subtitle shift.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.