Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

NHK stelt nieuw uitzendformaat voor 3D uitzendingen voor

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 17:23 Categorie3D uitzendingen

Een van de bedrijven die zich dagelijks bezighoudt met nieuwe technieken voor het opnemen, uitzenden en weergaven van video content is NHK. Het bedrijf, onderdeel van een Japanse omroep, is onder meer bezig met Ultra HD en 3D content. Deze week heeft NHK een voorstel ingediend voor een nieuw Advanced Stereo 3D formaat voor het uitzenden van hoogwaardige 3D content.

3D uitzendingen

3D uitzendingen zouden de acceptatie van 3D een duw in de rug kunnen geven maar tot op heden zien we maar weinig content terug op TV. In de grotere landen als de VS, het Verenigd Koninkrijk en Italië is er wel wat content beschikbaar en zijn er zelfs hele kanalen voor ingericht maar in Nederland lopen we nog achter.

Full HD 3D beelden

NHK wil 3D uitzendingen een boost geven met een nieuw formaat dat elk oog een Full HD beeld voorschotelt. Dit is een flinke verbetering ten opzichte van de Side-by-Side techniek waarbij elk oog een qua resolutie gehalveerd beeld voorgeschoteld krijgt.

Eén globale standaard

Niet alleen NHK is bezig met een nieuw uitzendformaat, ook Koreaanse onderzoekers zouden een nieuw formaat ontwikkeld hebben. De kans is groot dat beide standaarden naar elkaar zullen toegroeien en dat we uiteindelijk één globale standaard voor kwalitatief hoogwaardige 3D uitzendingen krijgen.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.