Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hisense toont transparante 3D TV tijdens CES 2013

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2013, 14:19 Categorie3D lcd

We hebben het op 3DTV Magazine vaak over verschillende 3D technieken en displays maar over transparante 3D TV’s hebben we het tot op heden nog niet gehad. Hisense heeft deze week in de VS een nieuwe TV getoond die beschikt over een transparant paneel én 3D weergave. De TV is vooral bedoeld voor winkels, architecten en andere commerciële toepassingen.

Hisense transparante 3D TV

Tijdens de Consumer Electronics Show worden elk jaar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van TV getoond. Helaas is 3D dit jaar wat naar de achtergrond geschoven maar er zijn nog voldoende bedrijven die de derde dimensie integreren in nieuwe producten. Hisense is één van deze bedrijven en toonde een 50 inch scherm dat grotendeels transparant is en 3D content weer kan geven middels de actieve 3D techniek.

Volgens het bedrijf is deze opstelling bedoeld voor commercieel gebruik, bijvoorbeeld voor architecten of makelaars die hun model achter het scherm zetten en een demonstratie van het interieur op TV tonen. Nou is er natuurlijk achtergrondverlichting nodig en deze wordt door licht in de muurt achter de TV verzorgd. Wanneer de TV voor consumenten beschikbaar gesteld wordt zal het licht in de TV zelf verwerkt worden zodat de muur achter de TV verlicht kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

Momenteel is de transparante 3D TV van Hisense nog een prototype maar de fabrikant verwacht het model half 2013 op de markt te kunnen brengen voor zo’n 3.000 dollar.

Via: BBC

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.