Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Dolby demonstreert bril-vrije 3D TV met 4K Ultra HD resolutie

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2013, 14:44 Categorie3D lcd

We zijn al bijna weer toe aan de derde dag van CES 2013 en tegen alle verwachtingen in hebben we nog steeds geen bril-vrij 3D display voorbij zien komen dat ook daadwerkelijk voor consumenten op de markt komt. Diverse bedrijven hebben deze week wel een bril-vrije 3D techniek gedemonstreerd, waaronder het Nederlandse Dimenco en het Amerikaanse Stream TV.

3D zonder bril

Toshiba heeft natuurlijk vorig jaar al een dergelijk display gelanceerd maar met een techniek die nog veel te wensen overlaat. De verwachting was dat meerdere fabrikant het dit jaar zouden proberen maar tot nu toe valt dit nogal tegen. Naast Dimenco en Stream TV heeft nog een bedrijf een bril-vrij 3D display gedemonstreerd. Begin dit jaar toonden Dolby en Philips hun autostereoscopische 3D techniek en deze week staat Dolby, bekend om audio natuurlijk, alleen op CES 2013 met een 3D TV waar geen bril voor nodig is.

Dolby bril-vrije Ultra HD 3D TV

Dolby heeft deze week een bril-vrije 3D TV met een 4K Ultra HD resolutie getoond. Door deze hoge resolutie kunnen 3D beelden voor meerdere kijkhoeken in een hoge resolutie weergegeven worden en gaan er geen details verloren. Volgens Dolby beschikt de TV over 2D naar 3D conversie maar laat de TV pas echt zien wat hij kan wanneer er native 3D content gebruikt wordt. De techniek heeft de naam Multi View Glasses Free 3D meegekregen en maakt gebruik van een geavanceerd algoritme dat stereoscopische 3D input omzet in een Multi View signaal.

Hoewel Dolby de laatste tijd steeds meer producten gerelateerd aan video op de markt brengt wil het bedrijf de bril-vrije 3D techniek licenseren aan hardwarefabrikanten. Wanneer we de eerste producten die gebruikmaken van de Multi View Glasses Free 3D techniek op de markt kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Bron: Maximumpc

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.