Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

BBC: 3D heeft zijn langste tijd gehad, 4K is de toekomst

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2013, 14:41 Categorie3D lcd

Wie afgelopen week de CES 2013 een beetje gevolgd heeft zal gezien hebben dat 3D geen belangrijk focuspunt meer was. Fabrikanten introduceerden nog steeds TV’s en andere home cinema producten met 3D ondersteuning maar er waren andere technieken die meer aandacht kregen. Bij de Engelse BBC denken ze dan ook dat 3D zijn langste tijd gehad heeft.

Volgens Mark Harrison, verantwoordelijk voor de TV producties bij de BBC North, heeft CES 2013 aangetoond dat Ultra HD TV, ook wel 4K genoemd, samen met Smart TV’s de sterren van de show waren en het doodsvonnis voor 3D zullen zijn. Harrison geeft aan dat sommigen vorig jaar dachten dat je in de toekomst niet zonder 3D bril zou kunnen opereren maar nu blijkt dat de brillen voor gereserveerd blijven voor het spelen van games en het kijken van films in de bioscoop.

3D is volgens Harrison ingehaald door Ultra HD. Hoewel we nog jaren verwijderd zijn van de eerste in 4K opgenomen en uitgezonden TV uitzendingen is de techniek nu al belangrijker dan 3D, aldus Harrison. Fabrikanten krijgen nu namelijk de kans om nog grotere en betere normale TV’s te produceren.

Toch was het niet zo dat we tijdens CES 2013 helemaal geen focus op 3D meer zagen. Een aantal bedrijven toonden nieuwe technieken voor het weergeven van 3D content zonder het gebruik van een 3D bril, iets dat 3D weer een nieuwe stimulans kan geven. Dit bericht lijkt eerder wat te zeggen over de toekomstvisie van de BBC wat 3D betreft. Deze zender heeft echter wel al een aantal 3D producties uitgezonden en zal dit ook de komende tijd blijven doen. Uiteindelijk zal de focus wel verschuiven naar de productie van 4K Ultra HD content.

Via: Whathifi

 • Delen:

Reacties

 1. Anonymous
  28 maart, 2013 om 17:07

  Wat is dit nou voor pure onzin einde van 3D ?

  4K heeft niks met 3D te maken het is maar een resolutie, en 3D zal ook wel mogelijk worden op 4k resolutie, zo niet is dat de schuld van film industry die aan dinosaurs model vast houd.

  4K is een resolutie

  3D is een techniek die 1 beeld apart per oog verstuurt

  Zonder die resolutie verhoging zal 3D zonder bril geen toekomst hebben waarschijnelijk, omdat net zo als pasief 3D met glazen de resolutie verlaagt.

 2. ger
  27 januari, 2013 om 14:52

  Lekker genuanceerd verhaal van Harisson, heeft zelf vast veel in 3D gedaan.

 3. Eise
  17 januari, 2013 om 18:31

  3D zijn beste tijd gehad? T moet nog beginnen! Dat de focus er niet op ligt wil niet zeggen dat er niet aan gewerkt wordt.. En als ze dan toch over de toekomst praten is toch eerer 4K Oled de toekomst en niet zozeer 4K alleen… je ziet komende jaren steeds meer 4K in combi met Oled.. Dus ben het niet bepaald met BBC eens… Als ze goed rondkijken zien ze toch echt dat 3D aan een flinke opmars bezig is…. En er wordt continu aan de techniek gesleuteld, ook om m brilvrij te maken… Dus om nou te zeggen langste tijd gehad? Ik dacht t niet… Niet bepaald dus….

  • Martijn Chel
   17 januari, 2013 om 19:05

   Ik ben het met je eens hoor 🙂
   Al denk ik dat het wel Ultra HD LCD TV’s zijn die eerst de markt gaan veroveren. Fabrikanten willen dat mogelijk eerst uitmelken voordat ze ook betaalbare 4K OLED TV’s brengen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.