BBC: 3D heeft zijn langste tijd gehad, 4K is de toekomst

17 januari 2013 1 Minuut 4 Reacties
LG-84LM960V

Wie afgelopen week de CES 2013 een beetje gevolgd heeft zal gezien hebben dat 3D geen belangrijk focuspunt meer was. Fabrikanten introduceerden nog steeds TV's en andere home cinema producten met 3D ondersteuning maar er waren andere technieken die meer aandacht kregen. Bij de Engelse BBC denken ze dan ook dat 3D zijn langste tijd gehad heeft.

Volgens Mark Harrison, verantwoordelijk voor de TV producties bij de BBC North, heeft CES 2013 aangetoond dat Ultra HD TV, ook wel 4K genoemd, samen met Smart TV’s de sterren van de show waren en het doodsvonnis voor 3D zullen zijn. Harrison geeft aan dat sommigen vorig jaar dachten dat je in de toekomst niet zonder 3D bril zou kunnen opereren maar nu blijkt dat de brillen voor gereserveerd blijven voor het spelen van games en het kijken van films in de bioscoop.

3D is volgens Harrison ingehaald door Ultra HD. Hoewel we nog jaren verwijderd zijn van de eerste in 4K opgenomen en uitgezonden TV uitzendingen is de techniek nu al belangrijker dan 3D, aldus Harrison. Fabrikanten krijgen nu namelijk de kans om nog grotere en betere normale TV’s te produceren.

Toch was het niet zo dat we tijdens CES 2013 helemaal geen focus op 3D meer zagen. Een aantal bedrijven toonden nieuwe technieken voor het weergeven van 3D content zonder het gebruik van een 3D bril, iets dat 3D weer een nieuwe stimulans kan geven. Dit bericht lijkt eerder wat te zeggen over de toekomstvisie van de BBC wat 3D betreft. Deze zender heeft echter wel al een aantal 3D producties uitgezonden en zal dit ook de komende tijd blijven doen. Uiteindelijk zal de focus wel verschuiven naar de productie van 4K Ultra HD content.

Via: Whathifi

Reacties (4)