Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Dimenco en Philips tonen de ‘MacBook Pro Retina 3D’

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2012, 14:10 Categorie3D lcd

Dimenco en Philips, beiden groot voorstanders van 3D en druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe 3D technieken, hebben deze week een nieuw en opvallend product getoond; de MacBook Pro Retina 3D. Dit is een high-end laptop van Apple maar dan voorzien van een speciale lens die het mogelijk maakt om 3D content te bekijken zonder het gebruik van een 3D bril.

MacBook Pro Retina 3D

Tijdens de Flat Panel Display show 2012 in Tokyo heeft Dimenco een volledig werkende MacBook Pro Retina 3D tentoongesteld. Het display van de MacBook maakt gebruik van de lenticulaire technologie die een permanente lens over het display plaatst. Deze lens is maar 3mm dik en zorgt er samen met een face tracking techniek voor dat je 3D content zonder een 3D bril kunt bekijken. De ingebouwde camera volgt de bewegingen van de gebruiker en past het 3D beeld aan, aan de positie van de gebruiker voor een optimale 3D ervaring.

De MacBook Pro Retina 3D is ontwikkeld voor gebruik door één persoon en kan dus geen 3D materiaal in meerdere kijkhoeken weergeven zodat meerdere personen 3D content kunnen zien. Het voordeel hiervan is dat er ook niet ingeleverd hoeft te worden op de resolutie van de 3D content. Samen met het hoge resolutie Retina display zou de MacBook Retina 3D volgens Dimenco een indrukwekkende 3D ervaring moeten bieden. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om 2D beelden te bekijken.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas is de Macbook Pro Retina 3D niet ontwikkeld voor een commerciële release, een prijskaartje is dan ook niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Reacties

  1. in hop giay tphcm
    14 september, 2018 om 5:39

    Very shortly this web site will be famous among all blog visitors, due to
    it’s good articles

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.