Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Prijzen 3D TV’s dalen steeds verder, geen premium product meer

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2012, 16:51 Categorie3D lcd

Een echte verrassing is het niet, maar de prijzen van 3D TV’s dalen steeds verder. De nieuwigheid is er een beetje af en fabrikanten focussen zich voor premium producten steeds vaker op andere features zoals de resolutie. Toch betekent dit niet dat de high-end 3D TV’s van de A-merken goedkoper worden aangezien hier dan vaak ook weer andere premium functies op te vinden zijn. Je kunt echter wel voor steeds minder geld een 3D TV aanschaffen.

Een paar weken terug bracht ik al onder de aandacht dat je voor minder dan 300 euro een redelijk goede 3D TV kunt aanschaffen in de vorm van de Sony PlayStation 3D monitor. Als je op zoek bent naar een 3D TV zonder ingebouwde tuner en met een klein formaat dan is dit model momenteel een van de beste opties.

Finlux

Ook andere fabrikanten zetten steeds vaker goedkopere 3D TV’s in de markt. Zo heeft de Turks/Finse fabrikant Finlux onlangs een Full HD LCD TV met passief 3D en vier 3D brillen gelanceerd die omgerekend maar 190 euro kost. Hoewel Finlux geen high-end fabrikant is, is het wel de derde grootste TV fabrikant in de wereld, bestaat het bedrijf al sinds 1964 en zijn de reviews van gebruikers overwegend positief. Helaas zijn de TV’s van Finlux in Nederland niet of nauwelijks te krijgen.

Instapmodellen 3D TV’s

Gelukkig zien we deze trend ook terug bij de wat bekendere fabrikanten, al zijn de prijzen nog niet te vergelijken met die van Finlux. Zo hebben onder meer Samsung, LG en Toshiba momenteel 3D instapmodellen in het assortiment voor iets minder dan 400 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. Ronald de Heer
  07 november, 2012 om 23:40

  ……..Ook andere fabrikanten zetten steeds vaker goedkopere 3D TV’s in de markt. Zo heeft de Turkse fabrikant Finlux onlangs een Full HD LCD TV…..

  Turks? Nee hoor, wordt gemaakt in een scandinavisch land dat ook met “Fin” begint…..

  • Martijn Chel
   07 november, 2012 om 23:44

   Is overgenomen door Vestel, een Turkse fabrikant. Technisch gezien is Finlux nu dus in Turkse handen. Maar, van origine is het inderdaad een Finse fabrikant.

 2. peterpan
  07 november, 2012 om 19:05

  Het is en blijft natuurlijk business en voor high end kwaliteit moet je betalen maar als je een wat kleiner budget hebt is dit een goede kans om 3d te ervaren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.