Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

NEO3DO tablet is de volgende poging om 3D en tablets te combineren

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2012, 14:23 Categorie3D smartphones

3D is op TV’s al redelijk geaccepteerd, maar 3D op mobiele apparaten is iets dat nog niet echt van de grond komt. We kennen natuurlijk de Nintendo 3DS en een zeer klein aantal smartphones en tablets die het geprobeerd hebben en alleen de Nintendo 3DS heeft een klein succesje weten te boeken. Toch zien fabrikanten nog steeds mogelijkheden voor 3D op mobiele apparaten.

Op zich je het niet vreemd dat fabrikanten in de techniek geloven aangezien mobiele apparaten met kleine displays vaak ideaal zijn voor een optimale 3D weergave. Het apparaat wordt 9 van de 10 keer door één persoon tegelijkertijd gebruikt waardoor kijkhoeken minder belangrijk zijn  en bril-vrij 3D goedkoper en eenvoudiger geïmplementeerd kan worden. Toch lopen consumenten er nog steeds niet warm voor.

NEO3DO 3D tablet

3D Film Connection is een bedrijf uit de VS dan nog steeds kansen ziet voor 3D op mobiele apparaten. Het bedrijf introduceert binnenkort dan ook een nieuwe 3D tablet in de vorm van de NEO3DO. Volgens 3D Film Connection waren de mobiele apparaten met 3D weergave die tot nu toe gelanceerd zijn niet geoptimaliseerd voor 3D consumptie en is de NEO3DO dit wel. Deze tablet beschikt over een 8 inch display, kan 3D materiaal weergeven zonder het gebruik van een bril (autostereoscopisch) en moet voor 30 procent ‘pop out’ en 70 procent diepte effect zorgen.

3D content

3D Film Connection wil echt niet gewoon een tablet met 3D weergave op de markt zetten. Om het product te laten slagen wordt er ook interessante 3D content ontwikkeld die met de tablet meegeleverd wordt en gaat het bedrijf zich richten op het ontwikkelen van 3D applicaties. Het ontbreken van deze elementen is volgens 3D Film Connection een van de belangrijkste redenen waarom 3D op mobiele apparaten nog niet geaccepteerd is.

Prijs en beschikbaarheid

De NEO3DO moet begin januari op de Amerikaanse markt verschijnen en heeft een pre-order prijs van 262 dollar.

Via: TabletsMagazine

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.