Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

DreamWorks gaat films voorzien van Auro 3D voor een 3D bioscoopgeluid

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2012, 17:10 Categorie3D Films

Audio is tegenwoordig bij films minstens net zo belangrijk als het beeld om een zo indrukwekkend mogelijke bioscoopervaring te bieden. Met de komst van 3D kan een 3D soundtrack natuurlijk niet ontbreken. Daarom is DreamWorks Animation onlangs de samenwerking aangegaan met het Belgische Barco, het bedrijf achter de nieuwe Auro 3D audiotechnologie.

Auro 3D audioformaat

Het Auro 3D 11.1 audioformaat moet de concurrentie aangaan met onder meer Dolby en DTS en is voornamelijk gericht op gebruik in de bioscoop. Volgens Barco onderscheidt de techniek zich van de concurrentie doordat het mogelijk is om auditieve objecten overal in de ruimte te plaatsen. Hierdoor bevindt het publiek zich in een rijke, akoestische omgeving die virtueel gecreëerd wordt. Het Auro 3D formaat bestaat uit drie lagen; surround, hoogte en overhead (ruimte boven het hoofd). Hierdoor kunnen subtiele aspecten van de soundtrack van een film op meer manieren gereproduceerd worden. In filmzaal die compatibel is met Auro 3D heeft 11 luidsprekers nodig (een 11.1 opstelling). Volgens Barco is momenteel zo’n 50 bioscopen geschikt voor Auro 3D audio.

Rise of the Guardians

Barco en DreamWorks Animation hebben afgesproken de komende 15 films van de Amerikaanse Studio te voorzien van een Auro 3D soundtrack. De eerste film die hiermee uitgebracht wordt is Rise of the Guardians, welke 21 november in première gaat in de Verenigde Staten.

Via: Express

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    08 november, 2012 om 19:08

    Eindelijk wordt de audio voor 3d ook geupgradet, ik denk persoonlijk dat dit ook meer publiek zal trekken. Het belgisch bedrijf is naar mijns inziens met de juiste filmmaatschappij in zee gegaan, ik vind persoonlijk Dreamworks een van de beste producenten van 3d met name de shrek series en zo zijn er nog veel meer. Een gat in de markt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.