Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Bril-vrije 3D displays Dimenco op station Amsterdam Centraal

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2012, 13:43 Categorie3D lcd

We hebben Dimenco het afgelopen jaar al heel wat keren voorbij zien komen. Het bedrijf, een afsplitsing van Philips, focust zich op de ontwikkeling van bril-vrije 3D displays die voornamelijk voor commercieel gebruik ingezet worden. Dimenco boekt hier redelijk wat succes mee want we zien op steeds meer plekken in Nederland 3D displays van het bedrijf verschijnen.

Dimenco displays op Amsterdam Centraal

Zo zijn er onlangs 3D displays van Dimenco geïnstalleerd in de nieuwe Pathé Amersfoort bioscoop en heeft Balfour, een advertentiebureau uit Londen, de Metro lobby in station Amsterdam Centraal voorzien van 55 inch bril-vrije 3D displays. Niet alleen in Nederland worden de displays op openbare plekken geïnstalleerd, er zijn ook plannen voor Londen, Mexico City en Istanboel.

Kijkhoeken en verhoogde aandacht

De displays zijn gebaseerd op de lenticulaire technologie. Deze technologie maakt het mogelijk dat meerdere kijkers het 3D beeld kunnen waarnemen zonder hiervoor een bril op te zetten. Een recent onderzoek van de Universiteit van Tilburg wees uit dat de aandacht van kijkers van 45 procent verhoogd wordt en de verkopen met 8.5 procent stijgen wanneer er advertenties op een bril-vrij 3D display getoond worden.

Het grote aantal kijkhoeken, het niet hoeven gebruiken van een bril en de verhoogde aandacht maken de displays volgens Dimenco ideaal voor commercieel gebruik. Daarbij zorgt de 3D weergave, welke ook van grotere afstand waargenomen kan worden, ervoor dat mensen vaak even stoppen om te kijken wat het precies is.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.