Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Asus lanceert VG248QE 3D monitor met 144Hz refresh rate

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2012, 14:42 Categorie3D lcd

We hebben de afgelopen maanden al heel wat nieuwe 3D monitoren voorbij zien komen en ook ASUS heeft deze week een nieuwe monitor aangekondigd. De 24 inch VG248QE LCD monitor beschikt over actieve 3D weergave met een hoge refresh rate van 144Hz en is daarbij volgens de fabrikant ideaal voor het spelen van 3D games.

ASUS 3D monitor

De ASUS VG248QE is uitgerust met een 24 inch standaard LCD display en kan door de refresh rate van 144Hz een effectieve refresh rate van 72Hz per oog kunnen weergeven in 3D modus. Dit is hoger dan de meeste 3D monitoren die over een 120Hz refresh rate beschikken en zou problemen als crosstalk en motion blur deels moeten verhelpen.

Verder beschikt de monitor over een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, Edge Lit LED achtergrondverlichting, een responstijd van 1ms, twee 2 Watt speakers, een dual-link DVI poort, een DisplayPort en een HDMI poort. Het gebruik van HDMI zou er echter voor zorgen dat de 144Hz niet behaald kan worden door de beperkte bandbreedte. Ook kan de monitor 90 graden gedraaid worden om zo horizontaal of verticaal gebruikt te worden.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de ASUS VG248QE 3D monitor op de markt zal verschijnen is nog niet bekend. De Amerikaanse prijs ligt waarschijnlijk rond de 450 dollar.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.